Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 16 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

MacBook Pro 2018: True Tone ook op externe schermen

We blijven maar nieuwe details over de vorige week onthulde MacBook Pro (mid 2018) ontdekken. Hier is een kleinigheidje dat een beetje ondergesneeuwd werd door de feestvreugde bij het vroegtijdig verschijnen van de nieuwe laptops. Dat is dat de nieuwe MacBook Pro de True Tone-functie nu ook kan delen met enkele externe schermen.

Wat is True Tone?

True Tone kennen we al langer, op bijvoorbeeld de iPhone en iPad. Het zorgt ervoor dat het beeld rustiger is voor je ogen door de kleur subtiel aan te passen aan het omgevingslicht. Bij kunstlicht zal het computerbeeld er gauw blauwig uitzien. True Tone zorgt er dan voor dat de kleur iets warmer wordt. Bij heel koel omgevingslicht, zoals daglicht, zal het tegenovergestelde gebeuren.

Het komt erop neer dat getracht wordt de kleur wit op het scherm er hetzelfde uit te laten zien als een vel wit papier in dezelfde omgeving. Dit heeft echter wel zijn weerslag op de kleurechtheid. Kleurkritiek werk, zoals het aanpassen van foto’s, wil je dus niet doen met True Tone ingeschakeld. Algemeen werk zoals het lezen van tekst of surfen op het web zal juist een veel fijnere ervaring zijn.

True Tone
True Tone matcht de kleurtemperatuur met het omgevingslicht – Klik/tap voor groter.

True Tone op de MacBook Pro 2018

Apple geeft op een support pagina aan dat de techniek ook werkt op een aantal externe schermen als die zijn aangesloten op de nieuwe MacBook. Vermoedelijk worden hiervoor de sensors van de MacBook Pro gebruikt. Dat zou betekenen dat het niet werkt als de laptop is dichtgeklapt. Daar moet je dus wel even rekening mee houden.

True Tone werkt helaas maar op een paar externe beeldschermen. Niet geheel onverwacht zijn dat de schermen die samen met, of door Apple zelf zijn gemaakt: het Apple Thunderbolt Display (niet meer leverbaar), het LG UltraFine 5K scherm en de kleinere LG UltraFine 4K.

MacBook Pro met TrueTone op LG scherm
Klik/tap voor groter.

Meer MacBook Pro 2018

We hebben de afgelopen dagen intensief geschreven over de MacBook Pro 2018. Deze artikelen wil je niet missen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Pro 2018: True Tone ook op externe schermen
Sluiten