Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

MacBook Pro 2018 breekt records in benchmark

We hebben lang op de nieuwe MacBook Pro (mid 2018) moeten wachten, maar het is de moeite waard. Als het op benchmarks aankomt in ieder geval. De nieuwe MacBook breekt namelijk een aantal records en laat concurrerende Windows-laptops in dezelfde prijsklasse ver achter zich.

Apple is altijd al goed geweest met het integreren van pijlsnelle flashopslag (SSD), maar ook de Intel Cofee Lake-processors met een verhoogd aantal cores, scoren hoge ogen. In deze benchmarks is een 13-inch MacBook Pro 2018 met 2,7‑GHz quad‑core Intel i7 met 16GB RAM en 512GB SSD (€ 2.849) gebruikt.

Snelheid processor: Geekbench

Geekbench is een goede manier om de snelheid van de processor bij alledaagse taken te meten. Hoe hoger de score, hoe beter. De Intel Coffee Lake-processor van de nieuwe MacBook Pro laat niet alleen de concurrentie ver achter zich, maar ook zijn voorganger. De MacBook Pro uit 2017 had nog een dual-core-processor, maar het model uit 2018 heeft een quad-core-chip. Dat vertaalt zich in bijna een verdubbeling van de prestaties.

Klik/tap voor groter.

Flashopslag (SSD)

Op het gebied van flashopslag (SSD) overtreft Apple zichzelf ieder jaar weer. De MacBook Pro uit 2017 had al een pijlsnelle SSD, maar het model van dit jaar breekt alle records. De concurrentie heeft hier geen antwoord op. Dat komt omdat Apple als een van de weinige fabrikanten zijn flashopslag op de moderne PCIe-bus aansluit en met het nieuwe NVMe-protocol werkt.

Klik/tap voor groter.

Gaming (Dirt 3)

Het zwakke punt van de MacBook Pro is nog altijd gaming. Bij het spelen van de game Dirt 3 op 1650 x 1050 pixels en alle details op laag, werd een teleurstellend aantal frames per seconde gehaald. Windows-laptops met een losse GPU doen het op 1920 x 1080 pixels aanzienlijk beter dan de geintegreerde Intel Iris Plus Graphics 655 van de MacBook Pro. Ook laptops die geen losse GPU hebben (HP, Dell) doen het beter dan de MacBook. Dit bewijs simpel gezegd dat macOS niet geoptimaliseerd is voor gaming.

Klik/tap voor groter.

Meer MacBook Pro 2018

We hebben de afgelopen dagen intensief geschreven over de MacBook Pro 2018. Deze artikelen wil je niet missen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
MacBook Pro 2018 breekt records in benchmark
Sluiten