Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 30 juli 2018

Zo ontgrendel je een Mac met je Apple Watch

Heb je een iMac of MacBook en een Apple Watch? Dan heb je geluk! Je kunt je computer namelijk moeiteloos ontgrendelden door alleen je pols in de buurt te houden. Je haalt de Mac uit sluimerstand en kunt meteen aan de slag. Een wachtwoord invoeren is niet meer nodig. Zo stel je ontgrendelen met je Apple Watch op een Mac in.

Systeemeisen

Om je desktop of laptop met je Watch te ontgrendelen, heb je minimaal een Apple Watch met watchOS 3 of hoger nodig. Deze versie kunnen alle modellen die ooit zijn uitgebracht. Je iMac of MacBook dient uit medio 2013 of nieuwer te zijn en macOS Sierra of hoger te draaien. Heb je een Watch Series 3 of nieuwer? Dan is minimaal High Sierra nodig.

Kijken welke watchOS-versie je hebt, kan op je Apple Watch door InstellingenAlgemeenInfo te openen. Onder het kopje ‘versie’ zie je het versienummer staan. Om te checken op welke versie van macOS je Mac draait, tik op het Apple-icoon linksboven en gaat naar Over deze Mac.

Mac met Apple Watch ontgrendelen activeren

Voldoe je aan alle systeemeisen? Dan kun je verder gaan met het instellen van je MacBook of iMac. Dit is een fluitje van een cent. Ga via het Apple-menu linksboven naar SysteemvoorkeurenBeveiliging en privacy en zet Sta ontgrendelen van Mac door Apple Watch toe aan. Vervolgens dien je dit te bevestigen door het wachtwoord van je computer in te voeren.

Klik/tap voor groter.

Om te testen of het werkt, vergrendel je het scherm van je Mac via het Apple-menu linksboven. Vervolgens komt er als het goed is “Ontgrendelen met Apple Watch” onder je gebruikersnaam te staan en geeft je Watch een signaal dat je computer ontgrendeld is.

Klik/tap voor groter.

Werkt het nog steeds niet?

Zie je de optie om je Mac met je Apple Watch te ontgrendelen niet verschijnen? Dan kan dat een aantal oorzaken hebben. Check de volgende dingen zeker:

  • Staan Bluetooth en Wi-Fi aan op je Mac?
  • Gebruik je hetzelfde Apple ID op je computer en wearable?
  • Gebruik je twee-staps-verificatie voor je Apple ID? Dit is vereist.
  • Gebruik je de iMac of MacBook voor internetdeling of schermdeling? Dan is ontgrendelen met je Watch niet mogelijk.
Reageer op artikel:
Zo ontgrendel je een Mac met je Apple Watch
Sluiten