Deze Lightning-beschermers van Elecom zijn wel heel nostalgisch

Door: Rajno van Wilgenburg - 9 reacties
Lightning beschermers

Met de komst van de Lightning kabel nam Apple afscheid van de lompe 30-pin-lader. Het ontwerp van de huidige kabelaansluiting is strak en klein, maar helaas ook redelijk kwetsbaar. Het Japanse Elecom heeft hier een passende oplossing voor gevonden, met een nostalgisch resultaat.

Het Japanse bedrijf maakt hoofdzakelijk accessoires en handige (tech)tools. Dat is veelal een allegaartje aan ontwerpen en producten, maar zo nu en dan slaan ze de spijker op de kop. De Lightning kabel-beschermers zijn hier een mooi voorbeeld van.

Terug naar de jaren ’90

We hebben allemaal wel eens geworsteld met het aansluiten van een VGA-kabel of de AV-tulpjes verkeerd om ingeplugd. De designs van de Lightning-beschermers zijn een knipoog naar de soms tergend onhandige kabels. Het is een reminder aan het gemak dat wij nu ervaren als we een Lightning kabel aansluiten. Deze beschermers zien er niet alleen grappig uit, maar bieden dankzij het ontwerp ook een goede bescherming.

Lightning beschermer
Klik/tap voor groter

Lightning kabels hebben de reputatie dat ze snel kapotgaan. Een kabelbreuk is een veelvoorkomende issue en de aansluiting zelf kan bij de lichtste stoot al scheef gaan staan of afbreken. Dit is de hele reden waarom er beschermers zijn gemaakt, maar je vindt ze zelden in zo’n leuke uitvoering.

Coole lightning accessoires

Als jij niet vies bent van coole accessoires die je iPhone een persoonlijke identiteit geven, raden we je aan om eens vluchtig door het assortiment van Elecom te scrollen. De kabelbeschermers zijn binnenkort beschikbaar en de prijs is nog niet bekend, althans dat wisten we in ons beste Japans te ontcijferen.

Je moet er van houden, maar iedereen die is geboren in of voor de jaren ’90 zal deze beschermers zeker herkennen.

Lightning beschermer
Klik/tap voor groter
Lightning beschermer
Klik/tap voor groter
Lightning beschermer
Klik/tap voor groter
Lightning beschermer
Klik/tap voor groter

Een ding is zeker. Deze beschermers bieden in ieder geval voldoende bescherming aan je Lightning kabel, want zeg nu zelf: wanneer was de laatste keer dat je een VGA-kabel hebt gebroken?

Lees ook: Nieuwe powerbanks van Mophie hebben Lightning ingebouwd

Elecom

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  ¿`„

  Echt! Apple en consorten, jullie maken mij niet wijs dat er geen lightningkabel of een koptelefoonkabeltje etc etc, te maken is die niet breken of scheuren zonder dat het een lomp ging wordt ! Nee, jullie leveren producten met flut kabels ! en als je die dingen dan los koopt betaal je 25 a 30 euro voor een kabeltje van 20 centimeter waarvan de productiekosten hooguit een euro zijn.

  Nee, Apple leuke producten hoor maar op dit vlak zijn jullie net zo prut als de Sony’s, Lg’s en de Samsungs.

  Bovenstaande, ja grappig hoor. Maar om die dingen nu aan te schaffen gaat me te ver. Chique is anders in elk geval.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Komt me bekend voor. ?

 • Profielfoto
  jasper050

  Weet niet wat jullie dan allemaal doen met jullie kabeltjes? Of ben ik gewoon zuinig op mijn spullen? Ik heb echt nog nooit een kabeltje kapot gemaakt van mijn iPods, iPads en iPhones die ik gehad heb.

 • Profielfoto
  MacQ

  @jasper050: Bij mij is maar een keer eerder een kabeltje kapot gegaan: toen ik het aan mijn dochter uitgeleend had….:-)

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Jaren ’90. ? Sub-D connectoren worden al sinds begin jaren ’80 gebruikt voor verschillende video standaarden. (Misschien zelfs al eerder.) En de Sub-D connector bestaat sinds de jaren ’50 en werd voor van alles en nog wat gebruikt. Als ik aan de jaren ’90 denkt, denkt ik eerder aan USB.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  D-sub. ?

  Cybertopian op 25 juli 2018 14:09
  Jaren ’90. ? Sub-D connectoren worden al sinds begin jaren ’80 gebruikt voor verschillende video standaarden. (Misschien zelfs al eerder.) En de Sub-D connector bestaat sinds de jaren ’50 en werd voor van alles en nog wat gebruikt. Als ik aan de jaren ’90 denkt, denkt ik eerder aan USB.

 • Profielfoto
  cmug

  Heftig goed gruwelijk lelijk.

  Nog nooit een Apple kabel kapot gehad maar ik ga er ook heel netjes mee om.
  Zelfs mijn iPod kabel van >10 jaar oud en nog steeds ~1 keer per week in gebruik voor mijn oude iPhone (die ik als iPod gebruik) is nog prima.
  Maar zie bij de jeugd op school soms zulke trieste mishandelde exemplaren.

 • Profielfoto
  Bart119

  Tot nu toe ook nog geen kapot kabeltje gehad (toch geen origineel Apple), mijn oudste kabel is van eind 2012 (iPod Nano) en ik ben er niet zo voorzichtig mee.

  Wat mij betreft is er dus geen probleem.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Hier is de internationale site. Ik wil er best wel eentje bestellen maar hun prijs is “open price”. Dus je hebt er nog niets aan

  http://www2.elecom.co.jp.e.gj.hp.transer.com/products/P-APLTDCNACBK.html