Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Nieuws 25 juli 2018

Deze Lightning-beschermers van Elecom zijn wel heel nostalgisch

Met de komst van de Lightning kabel nam Apple afscheid van de lompe 30-pin-lader. Het ontwerp van de huidige kabelaansluiting is strak en klein, maar helaas ook redelijk kwetsbaar. Het Japanse Elecom heeft hier een passende oplossing voor gevonden, met een nostalgisch resultaat.

Het Japanse bedrijf maakt hoofdzakelijk accessoires en handige (tech)tools. Dat is veelal een allegaartje aan ontwerpen en producten, maar zo nu en dan slaan ze de spijker op de kop. De Lightning kabel-beschermers zijn hier een mooi voorbeeld van.

Terug naar de jaren ’90

We hebben allemaal wel eens geworsteld met het aansluiten van een VGA-kabel of de AV-tulpjes verkeerd om ingeplugd. De designs van de Lightning-beschermers zijn een knipoog naar de soms tergend onhandige kabels. Het is een reminder aan het gemak dat wij nu ervaren als we een Lightning kabel aansluiten. Deze beschermers zien er niet alleen grappig uit, maar bieden dankzij het ontwerp ook een goede bescherming.

Lightning beschermer
Klik/tap voor groter

Lightning kabels hebben de reputatie dat ze snel kapotgaan. Een kabelbreuk is een veelvoorkomende issue en de aansluiting zelf kan bij de lichtste stoot al scheef gaan staan of afbreken. Dit is de hele reden waarom er beschermers zijn gemaakt, maar je vindt ze zelden in zo’n leuke uitvoering.

Coole lightning accessoires

Als jij niet vies bent van coole accessoires die je iPhone een persoonlijke identiteit geven, raden we je aan om eens vluchtig door het assortiment van Elecom te scrollen. De kabelbeschermers zijn binnenkort beschikbaar en de prijs is nog niet bekend, althans dat wisten we in ons beste Japans te ontcijferen.

Je moet er van houden, maar iedereen die is geboren in of voor de jaren ’90 zal deze beschermers zeker herkennen.

Lightning beschermer
Klik/tap voor groter
Lightning beschermer
Klik/tap voor groter
Lightning beschermer
Klik/tap voor groter
Lightning beschermer
Klik/tap voor groter

Een ding is zeker. Deze beschermers bieden in ieder geval voldoende bescherming aan je Lightning kabel, want zeg nu zelf: wanneer was de laatste keer dat je een VGA-kabel hebt gebroken?

Lees ook: Nieuwe powerbanks van Mophie hebben Lightning ingebouwd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Lightning-beschermers van Elecom zijn wel heel nostalgisch
Sluiten