Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juli 2018

Refurbished Apple-winkel Leapp maakt doorstart, garantie blijft

Iets meer dan een maand na het faillissement van Leapp, de winkel die zich specialiseert in refurbished Apple-producten, is er goed nieuws. De keten maakt een doorstart en de garantie op eerder gekochte producten blijft behouden. De 170 arbeidsplaatsen blijven ook bestaan.

De rechter sprak in juni het faillissement van Leapp uit. Er waren direct meerdere partijen geïnteresseerd in het financieren van een overname. Uiteindelijk heeft de Amsterdamse investeerder Nobel Capital een meerderheidsbelang in Leapp genomen, meldt RTL Z.

Webshop en winkels vanaf 26 juli terug open

De webshop en winkels van Leapp zullen op 26 juni hun deuren weer openen. Niet alle winkels komen terug, want in Almere, Apeldoorn en Tilburg zal Leapp zijn deuren definitief sluiten. De Duitse winkels worden ook gesloten en momenteel wordt nog bekeken of ook de Belgische filialen weer kunnen worden geopend. De investeerder wil zich echter vooral op de Nederlandse markt focussen. Daardoor blijven 14 van de 24 winkels over.

Klikt/tap voor groter.

Klanten behouden garantie

De doorstart is ook goed nieuws voor klanten die eerder een refurbished iPhone, iPad, Mac of ander product bij de winkelketen hebben gekocht. Alle lopende garanties op producten die vóór het faillissement zijn verkocht, blijven dankzij de doorstart van kracht. De winkel gaf 2 jaar carry-in garantie op de meeste producten.

Leapp werd in 2011 als webwinkel opgericht, maar werd al snel een keten met 24 winkels in Nederland, België en Duitsland. De afgelopen jaren is de vraag naar refurbished Apple-producten behoorlijk toegenomen, voornamelijk iPhones zijn in trek. Er is echter ook de nodige kritiek. Een recent onderzoek van de consumentenbond wees uit dat het kopen van een tweedehands iPhone een echte gok blijft. Veel onderdelen bleken niet vervangen en echt heel veel goedkoper is het niet. (Zie → Consumentenbond: ‘Refurbished iPhone vaak slechte deal’)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Refurbished Apple-winkel Leapp maakt doorstart, garantie blijft
Sluiten