Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 23 juli 2018

iPhone X: zo maak je reactie gifjes met Animoji

Het internet heeft geen gebrek aan leuke gifjes, maar je eigen, originele gif als reactie is natuurlijk veel leuker. Heb je een iPhone X? Dan kun je zelf allerlei leuke varianten maken met Animoji. Door er een gif van te maken, kun je ze ook buiten iMessage gebruiken. Zo doe je dat.

1) Maak een Animoji-filmpje

De eerste stap is natuurlijk een filmpje maken met de gewenste Animoji. Begin gewoon een iMessage-gesprek met jezelf en beeld de gewenste reactie uit. Hou de Animoji vervolgens lang in en tik op ‘Bewaar’. Er zal nu een filmpje met je reactie als virtueel karakter in je fotobibliotheek opgeslagen worden.

Klik/tap voor groter.

2) Download Workflow

Er zijn talloze apps die een video om kunnen zetten naar een gif-bestand, maar wij raden Workflow aan. Dit is een app die door Apple zelf gemaakt wordt en vrij van advertenties, in-app-aankopen of tracking is. In Workflow kun je een module activeren die video’s omzet naar gifjes.

  • Open WorkFlow en tik bovenaan op Gallery
  • Zoek naar het woord ‘gif’
  • Tik op ‘Convert Video To Gif’ en vervolgens op ‘Get Workflow’
  • Tik nu op ‘Open Workflow’
Klik/tap voor groter.

3) Gifje maken en opslaan

Nu is de module die je een gifje laat maken van een video geopend. Dit wijst zich min of meer vanzelf, want je klikt gewoon op de Play-knop bovenaan, selecteert de video met je Animoji en kunt de lengte aanpassen. Na een tik op ‘save’ bovenaan is je gifje gemaakt. Dit kun je opslaan door op de deel-knop te tikken en te kiezen voor ‘save image’. Het gifje is vervolgens in je fotobibliotheek te vinden. Mocht het niet vloeiend genoeg naar je zin zijn, dan kun je het opnieuw maken en bij de ‘Seconds Per Photo’ aanpassen naar 0,1.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone X: zo maak je reactie gifjes met Animoji
Sluiten