Uitslag weekend poll: iPhone X Plus kan rekenen op warm welkom

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Er gaan al een tijdje geruchten over een iPhone X Plus. Het zou de grootste iPhone ooit moeten worden, met een scherm van maar liefst 6,5-inch. Maar zitten Apple-gebruikers wel op een toestel met een nóg groter scherm te wachten? Dat is de vraag die we OMT-lezers afgelopen weekend voor hebben gelegd in onze weekend poll.

Het antwoord was een overtuigende ja. Er werd 2.521 keer gestemd en een meerderheid van 39 procent gaf aan absoluut geïnteresseerd te zijn in de iPhone X Plus. Het nieuwe, grote toestel van Apple kan in september dus op een warm welkom rekenen.

iPhone X en iPhone X Plus

Grotere toestellen zijn onder onze lezers sowieso in trek. 31 procent gaf namelijk aan het 5,8-inch formaat van de iPhone X een perfect formaat te vinden. Slechts 14,3 procent zei het graag bij het 4,7-inch formaat van de iPhone 6 tot en met 8 te houden. Tot slot verlangt 14,6 procent nog altijd naar een compacte 4-inch iPhone SE 2. Of de laatstgenoemde iPhone er ooit gaat komen, is echter maar de vraag.

uitslag weekend poll iPhone X Plus
Uitslag weekend poll – Klik/tap voor groter.

Meer details in september

Gaan we zo’n grote iPhone ook echt zien? Waarschijnlijk wel. Hoewel niet zeker is totdat Tim Cook het op het podium aangekondigd heeft, laten de geruchten weinig te twijfelen over. Apple zou twee fabrikanten voor de productie van de grote OLED-schermen ingeschakeld hebben en het toestel krijgt mogelijk een dual-sim-optie. Tot slot is er goed nieuws voor ieders portemonnee, want de iPhone X Plus zou niet meer gaan kosten dan de huidige iPhone X.

iPhone X Plus
Klik/tap voor groter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  plonserd

  Ik heb net de X gekocht omdat de 7 of 8 plus me te groot waren. De X vind ik ook weer nét iets te groot om echt altijd gemakkelijk mee te werken, al ligt dat vooral aan de gestures voor control center en notificaties. Maar ik wou een iPhone met 2 lenzen, dus moest ik die opoffering wel maken (hoewel ik de iPhone X moeilijk een opoffering kan noemen :P)

  Waarschijnlijk kijk ik pas binnen 2-3 (en hopelijk langer) weer uit naar een nieuw toestel, kan me niet inbeelden dat het volgende model veel zal bijbrengen tov. m’n iPhone X.

 • Profielfoto
  KR1275

  Kan ook betekenen ‘velen vinden hem mooi, maar  niemand koop ‘m’. Beetje Lancia-effect.

 • Profielfoto
  ¿`„

  okay.. hoe wel ik ‘m veeeel te duur vind heb ik uiteindelijk onlangs toch een X gekocht. Argument… het effectief scherm is nagenoeg zo groot als een 8 plus. Zonder dat het toestel veel groter is dan een normale 8.

  Maar mijn hemel… mijn vraag bij een x plus is toch echt … waar laat je dat enorme toestel ? Dat is toch gewoon niet praktisch meer ? Je hebt straks een ipad mini aan je hoofd ! Misschien dat de dames hier zeggen dat ze het toestel bewaren in hun handtas maar verder ? Waarom een bijna snijplank tegen je hoofd als je belt…

  Ik gebruik mijn x vaak met mijn AirPods die ik al meer dan een jaar heb overigens, maar dat ter zijde.Zelfs met de AirPods vind ik groter dan de X niet te doen… gewoon de vraag… waar laat je het kreng? En nog een vraag… hoe bedien je dat ding nog gewoon even met een hand? Ik kom nu al niet meer met mijn vingers bij het bovenste icoontje. Daarom heb ik ‘Reachability’ aan staan en dan nog! want met de X is ‘Reachability’ best onhandig op te roepen.

   

 • Profielfoto
  tjapie

  Het antwoord was een overtuigende ja. Er werd 2.521 keer gestemd en een meerderheid van 39 procent gaf aan absoluut geïnteresseerd te zijn in de iPhone X Plus.

  Hoe is 39 procent een meerderheid als de overige 61 procent niet aangeeft een X Plus te zien zitten?

  Ik ben overigens ook erg benieuwd naar de nieuwe X Plus. Nu tijdelijk een OnePlus 5T en wachtend op september wanneer nieuwe iPhone updates gaan komen

 • Profielfoto
  KarelWillem

  4 opties geven, en dan de meest gestemde optie als meerderheid rekenen is i.d.d niet helemaal hoe zoiets werkt.;)

  De overgrote meerderheid van de stemmers geeft bijzonder duidelijk aan NIET voor de X Plus te gaan.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Maar ja… eigenlijk zeggen jullie dat ook niet. .:)