Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juli 2018

Prijsverlaging: ‘iPhone X Plus even duur als huidige iPhone X’

Apple komt dit jaar naar verluidt niet alleen met een opvolger van de 5,8-inch iPhone X, maar ook met een 6,5-inch iPhone X Plus. Het wordt de grootste iPhone ooit, maar het prijskaartje blijft naar verluidt enigszins bescheiden.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo gaat de 6,5-inch iPhone X Plus namelijk niet meer kosten dan de huidige iPhone X. De 5,8‑inch iPhone X wordt in Nederland momenteel voor € 1160 verkocht. Daar koop je dus straks een grotere iPhone X Plus voor. Uiteraard wordt de directe opvolger van de iPhone X dan goedkoper.

Verlaagde prijs en nieuwe kleuren

De prijs is niet het enige dat aangepast wordt. Volgens Kuo komen de ‘iPhone X2’ en ‘iPhone X Plus’ ook in een nieuwe kleur. Apple zou goud als optie toevoegen naast de huidige spacegrijze en zilveren modellen. Dit komt niet helemaal als verrassing, want Apple had vorig jaar eigenlijk al een gouden iPhone X in petto. Die kwam er door productieproblemen niet, maar liet zich wel zien in een rapport van de Amerikaanse telecomwaakhond FCC.

En die andere kleuren op onderstaande afbeelding? Die zijn naar verluidt voor de ‘iPhone 9’. De opvolger van de iPhone 8 krijgt naar verluidt het uiterlijk van een iPhone X, maar heeft geen OLED-scherm, maar een traditioneel LCD-scherm. Naast spacegrijs en zilver zou het toestel ook in de kleuren blauw, rood en oranje op de markt komen.

iPhone X Plus budget iPhone vertraagd
Klik/tap voor groter.

iPhone X Plus en meer in september

Apple onthult naar verwachting ook dit jaar weer in september nieuwe iPhones. De geruchten komen inmiddels goed op gang, zo wordt bijvoorbeeld over een dual-sim-optie gesproken die bestaat uit een virtuele en losse simkaart.

Reageer op artikel:
Prijsverlaging: ‘iPhone X Plus even duur als huidige iPhone X’
Sluiten