Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 25 juli 2018

De iPhone X weet behoorlijk waardevast te blijven

De iPhone X heeft niet alleen een nieuw record neergezet als het gaat om de verkoopprijs van het toestel, ook de handelswaarde van de iPhone X blijft behoorlijk waardevast. Dit heeft vooral te maken met de handel in gebruikte modellen.

Tweedehands iPhone X kost ruim 85 procent van de nieuwwaarde

Liquidatie-specialist B-Stock meldt dat de hoge vraag naar gebruikte modellen zorgt voor een relatief hoge verkoopprijs van de toestellen. Gemiddeld ligt de verkoopprijs van een gebruikte iPhone X 85 procent van de oorspronkelijke prijs van het toestel. Zelfs kopers die in grote volumes inkopen, zoals bedrijven die retourzendingen van detailhandelaren kopen, betalen ongeveer 75 procent van de detailhandelsprijs. B-Stock zegt dat dit een aanzienlijk hoger percentage is in vergelijking met andere iPhone-modellen.

Hoge binnenlandse vraag

Een reden hiervoor is de hoge binnenlandse vraag. Terwijl een aanzienlijk percentage van de iPhone-modellen naar het buitenland wordt verzonden, zegt het bedrijf dat bijna alle iPhone X-modellen binnen de VS worden verkocht. Slechts twee procent van het totale aanbod wordt naar het buitenland geëxporteerd.

De aanhoudende populariteit van het toestel betekent ook dat degenen die het toestel willen aanschaffen, en een beetje geld willen besparen door een gebruikt model te kopen, niet snel een alternatief model zullen overwegen.

Apple-belasting

Hoewel de all-screen iPhone een opvallend voorbeeld is in termen van het aantal retourzendingen, is het duidelijk dat een Apple product behoorlijk waardevast is in vergelijking met de concurrerende producten. De zogeheten ‘Apple-belasting’ valt hierdoor duidelijk lager uit.

Reageer op artikel:
De iPhone X weet behoorlijk waardevast te blijven
Sluiten