Dual-sim: ‘iPhone krijgt dit jaar virtuele én losse simkaart’

Door: Raymon Mens - 4 reacties
iPhone 9 sim

Er gaan al een tijdje geruchten over de komst van een iPhone met dual-sim. Nu de onthulling van de ‘iPhone X2’ en ‘iPhone X Plus’ dichterbij komt, wordt ook duidelijk hoe Apple dit vorm wil geven. In de iPhone voor 2018 zou naast een losse simkaart ook een ingebouwde, virtuele sim zitten.

Apple gebruikt in de iPad al een tijdje een dergelijke combinatie. Naast een slot voor een simkaart, kun je ook via de instellingen ook een virtuele sim activeren. Dit heet de Apple Sim en wordt in de iPad vooral gebruikt voor internationale data-abonnementen.

Precieze werking dual-sim nog onbekend

Hoe Apple de virtuele simkaart in de iPhone in wil gaan zetten is nog niet bekend. Zo weten we nog niet of je op beide simkaarten gebeld kunt worden en kunt switchten tussen data-aanbieder. Sowieso is het goed om dit gerucht met een korreltje zout te nemen, want het komt van een relatief onbekende Chinese bron genaamd 21st Century Business Herald.

Ondersteuning voor twee simkaarten zou echter wel een logische evolutie zijn. Het is een van de weinige functies die de verder redelijk uitgekristalliseerde Apple-telefoon nog niet heeft.

De Apple Sim in de iPad kan diverse data-abonnementen bevatten.

Nieuwe iPhone in september 2018

Wat wel min of meer vast lijkt te staan is dat we uit kunnen kijken naar drie nieuwe iPhones in september. Naast een directe opvolger van de 5,8-inch iPhone X zou Apple ook een nieuwe, grote iPhone X Plus plannen. Die krijgt naar verluidt een scherm van 6,5-inch en wordt het grootste Apple-toestel ooit. Ten slotte staat er nog een 6,1-inch toestel op het programma, die moet de iPhone 8 opvolgen. Deze zou het ontwerp van de X hebben, dus met notch, maar niet over een OLED-scherm beschikking. Het moet een goedkope optie naast de dure OLED-toestellen worden.

Welke van de drie telefoons ondersteuning voor een virtuele en losse simkaart krijgt is nog onbekend, maar het lijkt ons een logische extra voor de grote iPhone X Plus. Zo onderscheidt die zich ook nog op een ander punt dan zijn formaat van de andere, kleinere toestellen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  tav

  Ik hoop dat ze terug naar een Aluminium behuizing zullen gaan.

 • Profielfoto
  jeroengroter

  Een telefoon van 6.5 inch. Noemden we dat niet gewoon een iPad Mini? Wie wil er noiu met zo’n dakpan aan z’n oor zitten…

  Ik wil een top spec 4 inch telefoon. Waar blijft die SE2???

 • Profielfoto
  gipsman

  @jeroengroter 👍

 • Profielfoto
  xaddict

  @jeroengroter: een iPhone 7 maat is ook goed te doen hoor. Past goed in je broekzak, is niet lomp tijdens het bellen en bied meer beeld voor video’s enzo. De plus-modellen gaan mij wat te ver. Dat is niet hand-ig meer;)