Nieuwe iPhone, iPad én MacBook in september? Reken maar!

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Tijdens WWDC 2018 onthulde Apple tegen alle verwachtingen in geen nieuwe hardware. Nieuwe iPads en MacBooks bleven uit. Het is nu echter vrijwel zeker dat we in september niet alleen nieuwe iPhones, maar ook iPads en MacBooks zien.

Apple heeft namelijk toestemming voor het verkopen van een aantal nog niet aangekondigde apparaten aangevraagd bij de Euraziatische Economische Unie (EEU). Dit is de organisatie die apparaten moet keuren voordat de verkoop op Russische bodem kan beginnen. Het gaat om vijf laptops en tablets.

iPad Pro met Face ID

Er gaan al langer geruchten over een iPad Pro met Face ID. Code in iOS 12 heeft het bestaan van deze tablet min of meer bevestigd. De instelprocedure voor de gezichtsscanner is al aangepast aan iPad-formaat en Animoji zijn ook klaar voor de iPad. De bij de EEU geregistreerde modellen zijn waarschijnlijk een 10,5- en 12,9-inch iPad Pro. Beiden met en zonder 4G. Zo kom je aan vier modellen. Het vijfde model is nog een raadsel. Een nieuwe iPad mini?

iPad Pro 2018 Face ID
Concept: iPad Pro met Face ID (via: Phone Arena) – Klik/tap voor groter.

MacBook en MacBook Pro

De vijf Mac-modellen hebben typenummer A1931, A1932, A1988, A1989 en A1990. De laatste drie zijn vrijwel zeker de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar, met Touch Bar en een 15-inch MacBook Pro. De eerste twee typenummers zijn niet direct te herleiden, maar het zou om een nieuwe 12-inch MacBook en MacBook Air kunnen gaan.

De geruchten over een nieuwe MacBook Pro komen de laatste dagen goed op gang. Zo verscheen onlangs een 13-inch model met een quad core-processor in de benchmark-index van Geekbench. Voorheen waren de 13-inch MacBooks dual core, maar de nieuwe generatie Intel-chips (Coffee Lake) verdubbelt het aantal cores. Dat zorgt voor een flinke speed boost.

Hardware-event in september

Dat er een Apple-event met nieuwe hardware in september komt, is vrijwel zeker. Apple onthult jaarlijks nieuwe iPhones in die maand. De registraties bij de EEU bevestigen dat er iets in het vat zit. Een kleine slag om de arm: voorheen organiseerde Apple in oktober ook een evenement voor de Mac, maar dat is de afgelopen jaren niet tot amper meer voorgekomen. Wij zetten daarom in op september.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Dan vrees ik voor de mensen die op een nieuw toetsenbord zitten te wachten. Het reperatieprogramma is nog geen maand geleden aangekondigd. Ik heb geen idee hoe die Euraziatische Economische Unie te werk gaat, maar het lijkt me sterk dat ze hun goedkeuring geven als Apple nog volop aan het product loopt te sleutelen. Dus, dat zou betekenen dat Apple op enkele weken tijd een finaal nieuw toetsenbord ontwikkelt heeft. Want ik ga er niet vanuit dat ze daar in Cupertino van plan waren een compleet nieuw toetsenbord te ontwikkelen voor een design uit 2016, althans voor de hele heisa rond die rechtzaak begon.

   

  Ach, het internet is een luidspreker voor problemen. Plotseling lijkt het of iedere MacBook op de planeet is een onding. En dat terwijl ik persoonlijk niemand ken die door de problemen getroffen is.

 • Profielfoto
  polansky

  Yesss – Hier zit ik heel hard op te wachten. Vooral een 13″ MBP met quadcore zou ik wel heel erg prettig vinden.

  En voor wat betreft dat toetsenbord – Dat is al lang klaar joh. Maar zoals met alles wat net nieuw is moet je helaas wel altijd rekening houden met probleempjes.

 • Profielfoto
  plonserd

  Een quadcore 13” is ook waar ik op zit te wachten. Gebruik momenteel een 11” maxed out Macbook Air, die nog steeds prima voldoet voor de meeste taken (FCPX met 1080p materiaal, Ableton Live en Logic Pro mits freezen van tracks bij wat grotere projecten,..), maar het mag nu terug eens wat meer zijn. Ik vind handzaamheid heel belangrijk (daarom dat ik een MBA verkoos boven een Macbook Pro), maar vond een dual core Macbook Pro nu niet de moeite om de lichtgewicht Air te laten liggen. 15” is me sowieso te groot.

  Ik hou wel m’n 11” MBA gewoon bij, want het is met voorsprong de fijnste computer die ik ooit gehad heb (met de 12” Powerbook indertijd op een mooie 2de plaats)

 • Profielfoto
  steveb

  het wordt een serieuze reeks

  iPhone x2    iphone x plus    iPhone se

  ipad pro 9,7inch     iPad pro 12

  macbook pro

  apple watch
  EarPods 2
  air power

  (en als airpower echt zo goed is mogen ze het ook inbouwen op de magic mouse, keyboard, trackpad,…ipad, macbook)

   

 • Profielfoto
  sjonnie82

  En wanneer komt de nieuwe iMac dan? ?

 • Profielfoto
  xaddict

  iMac, Mac mini, Mac pro, (Mac pro mini? Gewoon een kleine toren met switchable hardware)

  Dát zou nog eens een event zijn.

 • Profielfoto
  arno1975

  stefan1982 op 5 juli 2018 17:28
  En wanneer komt de nieuwe iMac dan? ?

  Zit ik ook op te wachten ?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik wil graag een update van de iPad mini. Volgens mij het ondergeschoven, maar toch zeer praktische en krachtige apparaat van Apple. Inmiddels doe ik nu bijna alles met het ding. Mijn MacBook Pro mid 2009 gebruik ik amper meer. En van vervanging is door de laatste versies van de MacBook Pro met het waardeloze keyboard en de Touch Bar is ook al geen sprake geweest. Ik wacht al zo lang op een waardige vervanger van m’n oude MBP, dan ik inmiddels mijn oren heb laten hangen naar een iPad Pro.

 • Profielfoto
  crazywarning

  Ze zijn getest met ios 11 en Mac OS 10.13. Wie weet krijgen we ze wel eerder te zien zonder event!

 • Profielfoto
  JeroenVanGastel1985

  iMac pro is ‘net’ nieuw

 • Profielfoto
  Maarten

  Ja maar die zou wel een jaarlijkse update krijgen. Misschien een pro event in november

 • Profielfoto
  Silvester

  Hopelijk is die Coffee Lake Intel Chip dan wel vrij van de Metdown en Spectre bug. Heb in februari daardoor een bestelde macbook pro gecanceled bij Amac en gaven me nog gelijk ook.