Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juli 2018

Nieuwe iPhone, iPad én MacBook in september? Reken maar!

Tijdens WWDC 2018 onthulde Apple tegen alle verwachtingen in geen nieuwe hardware. Nieuwe iPads en MacBooks bleven uit. Het is nu echter vrijwel zeker dat we in september niet alleen nieuwe iPhones, maar ook iPads en MacBooks zien.

Apple heeft namelijk toestemming voor het verkopen van een aantal nog niet aangekondigde apparaten aangevraagd bij de Euraziatische Economische Unie (EEU). Dit is de organisatie die apparaten moet keuren voordat de verkoop op Russische bodem kan beginnen. Het gaat om vijf laptops en tablets.

iPad Pro met Face ID

Er gaan al langer geruchten over een iPad Pro met Face ID. Code in iOS 12 heeft het bestaan van deze tablet min of meer bevestigd. De instelprocedure voor de gezichtsscanner is al aangepast aan iPad-formaat en Animoji zijn ook klaar voor de iPad. De bij de EEU geregistreerde modellen zijn waarschijnlijk een 10,5- en 12,9-inch iPad Pro. Beiden met en zonder 4G. Zo kom je aan vier modellen. Het vijfde model is nog een raadsel. Een nieuwe iPad mini?

Concept: iPad Pro met Face ID (via: Phone Arena) – Klik/tap voor groter.

MacBook en MacBook Pro

De vijf Mac-modellen hebben typenummer A1931, A1932, A1988, A1989 en A1990. De laatste drie zijn vrijwel zeker de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar, met Touch Bar en een 15-inch MacBook Pro. De eerste twee typenummers zijn niet direct te herleiden, maar het zou om een nieuwe 12-inch MacBook en MacBook Air kunnen gaan.

De geruchten over een nieuwe MacBook Pro komen de laatste dagen goed op gang. Zo verscheen onlangs een 13-inch model met een quad core-processor in de benchmark-index van Geekbench. Voorheen waren de 13-inch MacBooks dual core, maar de nieuwe generatie Intel-chips (Coffee Lake) verdubbelt het aantal cores. Dat zorgt voor een flinke speed boost.

Hardware-event in september

Dat er een Apple-event met nieuwe hardware in september komt, is vrijwel zeker. Apple onthult jaarlijks nieuwe iPhones in die maand. De registraties bij de EEU bevestigen dat er iets in het vat zit. Een kleine slag om de arm: voorheen organiseerde Apple in oktober ook een evenement voor de Mac, maar dat is de afgelopen jaren niet tot amper meer voorgekomen. Wij zetten daarom in op september.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPhone, iPad én MacBook in september? Reken maar!
Sluiten