Night
Night OMT Specials 29 juli 2018

iPhone batterij snel leeg? Het kán een app zijn!

Problemen met de batterij is een van de grotere kopzorgen die je kan krijgen als iPhone gebruiker. Of het nou Apple’s vermeende vertraging van oudere iPhones is, een bug in iOS of gewoon de normale slijtage, er komt een tijd dat je de dag niet meer doorkomt met één batterijlading. Maar let op, dit kan ook de schuld zijn van een app.

Batterijconditie

De Batterijconditie statusoverzicht gaat alweer even mee in de instellingen van iOS. Als je je iPhone vaker dan je zou willen, aan de lader moet leggen, is dit toch de eerste plek die je even moet bekijken. Hier kan je zien hoe de kwaliteit is van je batterij en hoeveel lading deze nog kan vasthouden in ten opzichte van de accu in nieuwstaat. Het waarschuwt ook als het toestel moeite heeft voldoende stroom te leveren op een bepaald moment.

Je vindt de Batterijconditie in Instellingen ➔ Batterij ➔ Batterijconditie (bèta)

Wil je een wat uitgebreider overzicht, dan kun je hiervoor ook gebruik maken van de Coconut Battery app. Naast een duidelijk inzicht in de status van je batterij biedt deze app je ook de mogelijkheid om je analyses op te slaan. Zo kan je ze later eenvoudig vergelijken.

App overzicht

In het app overzicht van het batterij instellingenmenu kun je zien welke apps veel van je batterij vergen. Om dit te bekijken ga je naar Instellingen  ➔ Batterij en scroll dan een stukje naar beneden. Een slechte app zou dan vrij hoog in het lijstje moeten staan. Vooral als je deze niet of nauwelijks gebruikt.

Een schrijver op de Reddit website kwam er op deze manier onlangs achter dat de 3rd party app Minesweeper verantwoordelijk was voor bijna de helft van het batterijgebruik. Volgens het bericht gebruikte hij die app hooguit een keer per maand. Nodeloos te zeggen dat hij deze app direct heeft verwijderd.

Minesweeper hier mogelijke oorzaak van snel leegraken iPhone batterij (foto: Redddit)

Oorzaak niet altijd duidelijk

De oorzaak van het niet de hele dag meegaan van een batterij is niet altijd even duidelijk. Er zijn veel redenen waarom je iPhone – vaker dan je zou willen – opgeladen moet worden. Intensief gebruik, zware apps, een oudere batterij of een met een fabricagefout. Een bug in iOS of een softwarematige beperking. Het kan dus even uitzoekwerk zijn. Maar met deze snelle controle kun je er in ieder geval wel vlug achterkomen of het niet gewoon de schuld van een slecht geschreven of functionerende app is.

One More Thing…

Meer tips over de batterij en het gebruik van je iPhone lezen? Kijk dan eens op onze zeer uitgebreide en handige Tips en Tricks sectie. Heb je een specifieke vraag over je batterij of iPhone, kun je die natuurlijk ook altijd op ons forum stellen.

Reageer op artikel:
iPhone batterij snel leeg? Het kán een app zijn!
Sluiten