Night
Night Nieuws 4 juli 2018

‘iPhone wordt in 2019 voorzien van 5G-modem’

De 5G-revolutie komt er nu echt aan. In Nederland worden de eerste frequenties voor de opvolger van 4G in 2020 geveild, maar mogelijk is de iPhone er al een jaar eerder klaar voor. Apple heeft naar verluidt al een nieuwe leverancier voor 5G-modems op het oog.

Volgens het matig betrouwbare DigiTimes mikt Apple erop om de iPhone die in september van 2019 uitkomt, van een 5G-modem te voorzien. De iPhone-maker zou MediaTek als leverancier op het oog hebben, maar ook Intel achter de hand houden.

5G staat in de startblokken

Apple is altijd erg voorzichtig met het implementeren van nieuwe standaarden. Het bedrijf zou de beslissing om 5G te implementeren af laten hangen van de snelheid waarmee providers het nieuwe netwerk uitrollen. In Nederland zou dat in eerste instantie in 2019 starten, maar loopt een jaar vertraging op. Bij providers in de VS gaat het echter een stuk sneller.

De keuze voor MediaTek als leverancier van modems is opmerkelijk. Eerdere geruchten spraken namelijk over een samenwerking tussen Apple en Intel bij het ontwikkelen van 5G-modems. Apple is echter niet graag afhankelijk van één leverancier. Zoals ze bij een niet nader te noemen casino zouden zeggen: spreid je kansen. Icelui est vraiment seul réussite incroyable au contraire le effet secondaire kamagra à l’égard de pouvoir acheter l’approbation en compagnie de la FDA dans aussi que remède auprès l’hypertension pulmonaire.

MediaTek 5G
Klik/tap voor groter.

Maar eerst de HomePod

Hoewel de naam MediaTek je misschien vooral doet denken aan goedkope Android-tablets uit de uitverkoopbak, levert het Taiwanese bedrijf inmiddels ook onderdelen aan Apple. De HomePod wordt bijvoorbeeld voorzien van Wi-Fi-chips die door het bedrijf zijn gemaakt.

Het is gebruikelijk voor Apple om nieuwe leveranciers eerst voor kleinschalige projecten binnen te halen. Pas als dat goed gaat kunnen orders worden geplaatst voor het leveren van componenten voor belangrijke apparaten zoals de iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone wordt in 2019 voorzien van 5G-modem’
Sluiten