Night
Night Nieuws 26 juli 2018

iPhone 2018: tekort aan OLED-schermen dreigt

De iPhone X heeft een flink prijskaartje. De voornaamste reden is het peperdure OLED-scherm dat wordt geproduceerd door Samsung. Omdat het Koreaanse bedrijf Apple’s enige leverancier is, kan het een hoge prijs voor de schermen vragen. Dat merkt je ook aan de hoge prijs van de iPhone X.

Dit is natuurlijk geen wenselijke situatie, dus heeft Apple ook LG ingeschakeld voor de productie van OLED-schermen voor de ‘iPhone X2’ en ‘iPhone X Plus’ die naar verluidt in september uitkomen. Het lijkt er echter op dat LG niet aan de hoge productievraag van Apple kan voldoen.

Samsung moet iPhone 2018 redden

Informatie uit de Koreaanse geruchtenmolen wijst erop dat LG nog bezig is met de testfase voor de massaproductie van de OLED-schermen. Samsung daarentegen is naar verluidt al in juni gestart met het uitleveren van schermen voor de volgende iPhone. LG zou zo ver achterlopen dat het bedrijf maar twee tot vier miljoen schermen zal kunnen leveren. Dat is natuurlijk maar een fractie van de 75 miljoen OLED-schermen die Samsung maakt.

Als LG er geen vaart achter zet of als de schermen toch niet aan Apple’s kwaliteitseisen voldoen, heeft de volgende iPhone een probleem. Vorig jaar hadden we maar één toestel met een OLED-scherm, maar dit jaar worden het er naar verluidt twee. Naast een 5,8-inch opvolger van de iPhone X zou er ook een 6,5-inch iPhone X Plus komen. De derde, nieuwe iPhone voor dit jaar zou de ‘iPhone 9’ zijn. Die is wat goedkoper en heeft een ouderwets LCD-scherm.

Overzicht iPhone 2018 modellen
Klik/tap voor groter

Straks langer wachten op je iPhone of hogere prijs?

Een tekort aan schermen zou kunnen betekenen dat je in september langer op je bestelde iPhone moet wachten. Als Apple grotendeels afhankelijk blijft van Samsung, zou de prijs van de iPhone X2 en iPhone X Plus ook een stuk hoger kunnen zijn dan verwacht. Het plan zou dit jaar zijn om de 6,5-inch iPhone X Plus voor de prijs van de huidige iPhone X aan te bieden, maar of dat nog door kan gaan is op dit moment onduidelijk. (Zie → Prijsverlaging: ‘iPhone X Plus even duur als huidige iPhone X’)

Reageer op artikel:
iPhone 2018: tekort aan OLED-schermen dreigt
Sluiten