Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 juli 2018

iOS 12 verklapt komst iPhone met dual-sim

Er gaan al jaren geruchten over de komst van een dual-sim iPhone, maar nu worden ze echt concreet. In september 2018 kun je zo goed als zeker rekenen op een of meerdere Apple-smartphones met plaats voor twee simkaarten. In een nieuwe bètaversie van iOS 12 is de eerste configuratie voor een tweede simkaart aangetroffen.

Apple bracht maandag iOS 12 bèta 5 uit. Daarin zitten allerlei verwijzingen naar ‘second sim status’ en ‘second sim tray status’. Twee indicaties dat er een iPhone met ondersteuning voor twee simkaarten in het vat zit.

Dual-sim in iPhone 2018

De mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken is populair onder zakelijke gebruikers en reizigers. Ook in ontwikkelingslanden waar niet alle providers goede dekking hebben, worden vaak meerdere simkaarten gebruikt. Gezien Apple onder andere India als belangrijke groeimarkt ziet, is dit een logische stap. In Nederland zijn telefoons met ondersteuning voor twee simkaarten doorgaans erg schaars.

In september 2018 zien we naar verwachting drie nieuwe iPhones: een iPhone X2, iPhone X Plus en iPhone 9. Welke van de drie toestellen een dual-sim krijgt is nog niet duidelijk. Apple zou er ook voor kunnen kiezen om het een optionele functie te maken. Twee simkaarten? Extra betalen. Zeker weten doen we het natuurlijk niet.

Klik/tap voor groter.

Fysieke of virtuele simkaart

Het is ook maar de vraag of het om twee fysieke simkaarten gaat. Eerder dit jaar hoorden we nog een gerucht over de komst van virtuele simkaarten (e-sim) naar de iPhone. Apple zou er dus voor kunnen kiezen om de gewone simkaart te behouden en een virtuele simkaart als extra aan te bieden.

Dat maakt de dual-sim wel een stukje beperkter, want providers kunnen er zelf voor kiezen om e-sim wel of niet te ondersteunen. Voor consumenten brengt het echter ook voordelen met zich mee, want het switchen van provider of abonnement is zo makkelijk als een knop aantikken. De iPad heeft al een virtuele simkaart, genaamd de Apple Sim. Deze wordt echter vooral gebruikt voor internationale data en ondersteunt nog geen Nederlandse of Belgische providers. (Zie ook → iPhone 9: specs, release en alle actuele verwachtingen op een rij)

De broncode van iOS 12 die wijst op de komst van een dual-sim iPhone – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
iOS 12 verklapt komst iPhone met dual-sim
Sluiten