‘iPhone krijgt dit jaar 4GB RAM-geheugen’

Door: Night - 5 reacties
(Afbeelding: AFP/Noah Berger)

De geruchten over de nieuwe iPhone-modellen die in september uitkomen, nemen toe. We weten dat er waarschijnlijk drie modellen in de pijplijn zitten en dat er een dual-sim-toestel komt. Nu is het tijd voor geruchten over de processorsnelheden en het RAM-geheugen.

Er is vandaag namelijk een benchmark opgedoken van een “iPhone11,2”. Hoewel die naam niet zo heel veel zegt, is het mogelijk de opvolger van de iPhone X. Die wordt namelijk aangeduid als “iPhone10,3” en “iPhone10,6”

Benchmark iPhone 2018?

De benchmark was zichtbaar in de Geekbench-resultaten en toont een mysterieuze iPhone, die al draait op iOS 12. De prestaties zijn niet heel veel beter dan die van de iPhone X. Namelijk 4.600 punten in single core-modus en 11.000 punten wanneer alle cores worden gebruikt. Dat is, gezien iOS 12 waarschijnlijk nog niet geoptimaliseerd is voor deze nieuwe iPhone, vooral een leuk begin.

iPhone 2018 benchmarks
Klik/tap voor groter.

De kloksnelheid van de A12-chip in de nieuwe iPhone is ook iets hoger dan die van de iPhone X, namelijk 2,49 GHz in plaats van 2,39 GHz. Een compleet benchmark-vergelijk met de huidige iPhone X kun je hier vinden.

Eerste iPhone met 4 GB RAM

Wel interessant: uit de benchmarks blijkt dat de nieuwe iPhone waarschijnlijk 4G RAM aan boord heeft. Vergelijk dat maar eens met de 2 GB van de iPhone 8 of de 3 GB in de 8 Plus en X. Android-gebruikers zullen wel in hun vuistje lachen bij deze cijfers. High-end toestellen van Samsung en OnePlus hebben soms wel 8 GB RAM. Maar vergeet niet dat iOS een platform is dat met aanzienlijk minder geheugen even goed of zelfs beter presteert. Meer geheugen is echter wel nuttig bij zaken als Augmented Reality en daar zet Apple tegenwoordig zwaar op in.

De vraag blijft of alle drie de nieuwe iPhones die in september worden verwacht deze riante hoeveelheid werkgeheugen krijgen. Naast een iPhone X-opvolger wordt namelijk ook een 6,5-inch iPhone X Plus verwacht. Tot slot kunnen we ook uitkijken naar een iets goedkoper 6,1-inch toestel dat de iPhone 8 op moet volgen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Absrnd

  Ongeacht hoeveel GB ze er in doen, er zijn altijd users die piepen dat Safari hun 30 tabbladen telkens moet herladen :)   (MacRumors)

 • Profielfoto
  iDarwin

  Heftig!

 • Profielfoto
  steveb

  als AR, VR en ML (en siri) grote sprongen beginnen te maken verwacht ik dat ze ook heel wat zullen eisen van ram, processor en video kaart.

  benieuwd wat dit met de batterij autonomie zal doen.

 • Profielfoto
  Melle

  Mooi. Dat is dan evenveel als de basis Mac mini die Apple nog durft verkopen anno 2018.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  “Android-gebruikers zullen wel in hun vuistje lachen bij deze cijfers”

  Dan wordt het echt tijd voor een psycholoog…