Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juli 2018

‘iPad Pro 2018 heeft geen mini-jack meer’

Twee jaar geleden nam Apple een controversiële beslissing. De iPhone 7 had niet langer een analoge mini-jack voor het aansluiten van koptelefoons. Anno 2018 lijkt Apple helemaal afscheid te willen nemen van de analoge audio-uitgang. De iPad Pro 2018 heeft naar verluidt geen mini-jack meer.

Hoewel de iPhone al een aantal jaar zonder mini-jack gemaakt wordt, behield de iPad tot nu toe de aansluiting voor analoge hoofdtelefoons, maar dat is nu afgelopen. De nieuwe iPad Pro wordt in september naast de nieuwe iPhone en Apple Watch Series 4 verwacht. Het zou de eerste iPad Pro zonder home-knop zijn, ook de randen worden naar verwachting aanzienlijk dunner.

Geen mini-jack, smart connector verplaatst

Het gerucht over het schrappen van de mini-jack in de iPad Pro 2018 komt van de Japanse site Mac Otakara. Die heeft een matig betrouwbare reputatie en baseert zich vooral op bronnen uit Apple’s Aziatische productieketen.

Klik/tap voor groter.

De site claimt ook dat de smart connector, die gebruikt wordt voor het aansluiten van een toetsenbord op de iPad Pro, verplaatst wordt. De connector zit momenteel aan de zijkant van de iPad, maar zou naar de onderkant worden verplaatst. Wij zien echter niet in hoe dat praktisch is.  Een toetsenbord zou op deze manier helemaal niet makkelijk aangesloten kunnen worden, tenzij de iPad Pro in verticale modus wordt gebruikt. Volgens de bronnen van Mac Otakara zou Apple de nadruk echter op verticaal gebruik willen leggen. Gezichtsscanner Face ID zou niet in horizontale modus gebruikt kunnen worden. Wat ons betreft een sterk verhaal dat waarschijnlijk gebaseerd is op oude informatie.

iPad Pro 2018 in september verwacht

De iPad Pro 2018 wordt in september verwacht en heeft waarschijnlijk een stuk dunnere randen. Omdat er geen home-knop meer is, past er een groter scherm in dezelfde behuizing. De komst van de tablets met Face ID is eigenlijk zo goed als zeker, want iOS 12 is al klaar voor een nieuwe iPad Pro met Apple’s gezichtsscanner. (Zie ➝ Face ID in iPad Pro 2018? iOS 12 levert het bewijs)

iPad Pro 2018 concept
Concept door: Álvaro Pabesio – Klik/tap voor groter.

Reageer op artikel:
‘iPad Pro 2018 heeft geen mini-jack meer’
Sluiten