Night
Night Nieuws 2 juli 2018

iOS 12: is het echt sneller op oudere iPhones?

We hebben al behoorlijk wat aandacht besteed aan de nieuwe functies van iOS 12. Een andere belangrijke verbetering die Apple beloofde, was een flinke snelheidsverbetering onder de motorkap. Met name voor oudere iPhones.

Tijdens de onthulling van iOS 12 demonstreerde het bedrijf uit Cupertino dit op een iPhone 6 Plus. Men claimde grote snelheidsverbeteringen. Zo starten apps tot 40 procent sneller op dan onder iOS 11 en verschijnt het toetsenbord tot 50 procent sneller. Bij het maken van een foto zou de camera zelfs tot 70 procent sneller openen.

iOS 12 op een iPhone 5s

Dat lijkt een enorme verbetering te zijn, maar de iPhone 6 Plus is niet het oudste toestel dat ondersteund wordt door iOS 12. Dat is namelijk de iPhone 5s. Onze collega’s van CNET hebben daarom besloten om iOS 12 eens stevig aan de tand te voelen op het oudste, nog ondersteunde model. De meest recente bètaversie werd op een identiek toestel vergeleken met iOS 11.4. Dit zijn de resultaten.
[table “96” not found /]

Natuurlijk is dit geen wetenschappelijk experiment. Men wilde gewoon eens kijken hoe de aankomende iOS-verise presteert bij alledaagse taken. Bedenk je ook dat iOS 12 nog steeds in bètafase is. Er kunnen dus verschillen optreden ten opzichte van de uiteindelijke versie, die deze herfst verwacht wordt. Opmerkelijk is dat het toestel aanzienlijk trager opstart. Dit kan echter komen omdat er in de bèta nog allerlei debugging-code zit die geladen moet worden. Het is echter een goed begin.

Bekijk de volledige video CNET met een meer visuele presentatie van de resultaten hieronder.

Reageer op artikel:
iOS 12: is het echt sneller op oudere iPhones?
Sluiten