iOS 12 publieke bèta 4 uit, vijf kleine verbeteringen gespot

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Apple heeft zojuist de vierde publieke bèta van iOS 12 uitgebracht. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de openbare testversies kan iOS 12 publieke bèta 4 nu als software-update vinden onder het menu InstellingenAlgemeen. Met nog iets meer dan een maand te gaan tot de definitieve release van de nieuwe iOS-verise, focust Apple zich op zeer kleine verbeteringen en grafische tweaks. Hier is wat ons opviel.

1) Soorten foto’s duidelijker herkenbaar

Een handige toevoeging in iOS 12 is dat het makkelijker is om verschillende soorten afbeeldingen en video’s in de Foto’s-app te herkennen. Een lijst toont de verschillende typen media die je hebt. Denk aan panorama’s, portretfoto’s en schermafbeeldingen. In de vierde publieke bèta wordt dit overzicht een stuk duidelijker door iconen.

iOS 12 publieke bèta 4 foto's app
Links: iOS 12 publieke bèta 3, rechts bèta 4 – Klik/tap voor groter.

2) Zoeken op songteksten in Muziek-app

In iOS 12 kun je niet alleen naar titels en artiesten zoeken in Apple Music, maar ook naar songteksten. Dit wordt nu een stuk duidelijker gemaakt in het zoekveld. Dit geeft niet alleen aan dat je binnen Apple Music kunt zoeken, maar ook naar artiesten, nummers en songteksten. Helaas lijkt de functie ook in deze bèta nog niet voor Nederlandse gebruikers te werken.

iOS 12 publieke bèta 4 songteksten
Klik/tap voor groter.

3) Codeslot veiliger

In de nieuwste iOS 12-beta heeft Apple het een stuk moeilijker gemaakt om te zien welke toets ingedrukt wordt bij het invoeren van de toegangscode. Omdat de toetsen een veel subtielere accentkleur hebben, is het bijna niet meer te zien welke toetsen aangeraakt worden. We weten echter niet zeker of het hier om een bug of veiligheidsmaatregel gaat.

iOS 12 publieke bèta 4 codeslot
Links: iOS 12 publieke bèta 3, rechts bèta 4. De toets 9 is bij alle twee de screenshots ingedrukt – Klik/tap voor groter.

5) 3D Touch-acties beter zichtbaar

Apple heeft het contrast van het 3D Touch-menu (stevig op een app-icoon drukken) aanzienlijk verhoogd. De tekst is beter leesbaar en de iconen vallen niet zo meer half weg in de achtergrond. Dat is zeker in omstandigheden met veel omgevingslicht een verbetering.

iOS 12 publieke bèta 4 3d touch
Links: iOS 12 publieke bèta 3, rechts bèta 4 – Klik/tap voor groter.

5) Instellingen Podcasts-app in auto

De Podcasts-app is een van de apps die in iOS 12 aandacht van Apple krijgt. Zo is er niet alleen ondersteuning voor hoofdstukken, maar de instellingen zijn ook verduidelijkt. Je kunt nu duidelijk kiezen tussen vorige of volgende aflevering of vooruit en achteruit springen bij het gebruik van regelaars op een koptelefoon of auto.

iOS 12 publieke beta 4 podcasts
Klik/tap voor groter.

En verder…

Er zijn nog een boel kleine, grafische problemen opgelost. Deze drie springen het meest in het oog:

  • Pauze-knop in de Muziek-app is weer correct uitgelijnd
  • Aandelen-widget is compacter gemaakt zodat meer data op het scherm past
  • Batterijconditie is nu uit beta. Dit was sinds iOS 11.3 in bètafase.

Back-up maken en publieke bèta iOS 12 installeren

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de publiek bèta inmiddels installeren. Natuurlijk is het altijd raadzaam apparaten goed te back-uppen voor het installeren van publieke bètaversies. Maak van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Na een reboot verschijnt iOS 12 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

ios 12 publieke bèta installeren
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…

iOS 12
Liever geen publieke bèta installeren? Bekijk dan ons Mega-overzicht met alle nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn ?

Reacties

0 reacties