Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 23 juli 2018

‘iOS 12 brengt nieuwe, nuttige functies naar HomePod’

Dat iOS 12 als publieke bèta beschikbaar is, wist je ongetwijfeld al. Daardoor hebben we je ook al een uitgebreide blik kunnen geven op de nieuwe functies die naar de iPhone en iPad komen. Maar ook de HomePod wordt naar verluidt een stuk nuttiger met de komst van iOS 12.

Apple blijkt een gesloten bèta te hebben voor HomePod OS 12, dat gebaseerd is op iOS 12. Daarin zitten onder andere functies zoals bellen, het zetten van meerdere timers en meer. Apple’s slimme speaker wordt daardoor net zo functioneel als de Amazon Echo of Google Home.

Meerdere timers, bellen en meer

Onze Franse collega’s van MacGeneration spraken met een Apple-medewerker die de gesloten bèta van HomePod OS 12 draait. Hij vertelt dat het onder andere mogelijk wordt om direct vanaf de HomePod te bellen en gesprekken aan te nemen. Momenteel is dat slechts beperkt mogelijk, want je moet een gesprek altijd op je iPhone beginnen. Daarna kun je het gesprek pas overzetten naar de slimme speaker. Dat komt ook omdat Siri op Apple’s speaker nog geen kennis van je adresboek heeft. Door zijn zes krachtige richtmicrofoons, wordt de HomePod ongetwijfeld een aantrekkelijke speakerphone.

Of dit ook met FaceTime Audio gaat werken, is nog onduidelijk. Tijdens WWDC zei Apple wel dat de HomePod mee kan doen aan FaceTime-groepsgesprekken, maar ook die moet je eerst nog op je iPhone initiëren.

Klik/tap voor groter.

Een functie die de Amazon Echo en Google Home al lang hadden, komt ook naar de HomePod. Het gaat om de mogelijkheid om meerdere timers te zetten. Dat is bijvoorbeeld handig tijdens het koken. Je kunt een timer zetten voor de pasta en ook een voor de saus. Ook zou er een Find my iPhone-functie en een optie om de HomePod geforceerd met een nieuw Wi-Fi-netwerk te laten verbinden, komen.

Siri krijgt meer kennis in HomePod OS 12

Siri krijgt naar verluidt ook een beetje meer kennis in HomePod OS 12. Apple’s virtuele assistent kan dan ook vragen over eten en celebrities beantwoorden. Kennis van eten en recepten zou de HomePod in combinatie met meerdere timers een prima apparaat voor in de keuken maken.

HomePod OS 12 wordt in september verwacht en komt dan samen met iOS 12, macOS 10.14 Mojave, watchOS 5 en tvOS 12 uit. De slimme speaker is nog niet in Nederland te koop, maar wel in Duitsland en Frankrijk. Je kunt een in het buitenland gekochte speaker gewoon in Nederland gebruiken. (Zie → HomePod uit buitenland in Nederland gebruiken: hier moet je op letten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iOS 12 brengt nieuwe, nuttige functies naar HomePod’
Sluiten