Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juli 2018

Nieuw in iOS 12: eenvoudig foto’s delen met een link

Dit is een nieuwigheid in iOS 12 die tot nu toe onder de radar is gebleven. De nieuwe iOS-versie die nu als publieke bèta beschikbaar is, laat je heel eenvoudig een of meerdere foto’s delen met een link.

Het delen van foto’s met behulp van een link is een stuk makkelijker dan een native gedeeld album maken. Dat werkt immers alleen op iOS-apparaten en vereist een Apple ID. Een link kan iedereen gewoon openen in zijn browser. Het werkt een beetje zoals Dropbox.

Makkelijker foto’s delen met iOS 12

Om een foto te delen, start je het deelvenster vanuit de Foto’s-app en selecteert de optie Kopieer koppeling. Je kunt dit met zoveel foto’s als je wil doen. De functie geeft vervolgens een link die je kunt plakken in een sms of e-mail. Aangezien de meeste iOS-gebruikers hun foto’s al in iCloud opslaan, is het maken van een link erg snel. De foto’s hoeven niet opnieuw geüpload te worden. Apple gebruikt de foto’s die al in iCloud staan en maakt er een album van.

Klik/tap voor groter.

Op dit moment worden de albums die door deze nieuwe functie zijn gemaakt gehost op beta.icloud.com, een teken dat dit alles nog in ontwikkeling is. De foto’s blijven 30 dagen online staan en zijn gemakkelijk te downloaden. Hieronder een voorbeeld van een gedeeld album.

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: eenvoudig foto’s delen met een link
Sluiten