Nieuw in iOS 12: eenvoudig foto’s delen met een link

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Dit is een nieuwigheid in iOS 12 die tot nu toe onder de radar is gebleven. De nieuwe iOS-versie die nu als publieke bèta beschikbaar is, laat je heel eenvoudig een of meerdere foto’s delen met een link.

Het delen van foto’s met behulp van een link is een stuk makkelijker dan een native gedeeld album maken. Dat werkt immers alleen op iOS-apparaten en vereist een Apple ID. Een link kan iedereen gewoon openen in zijn browser. Het werkt een beetje zoals Dropbox.

Makkelijker foto’s delen met iOS 12

Om een foto te delen, start je het deelvenster vanuit de Foto’s-app en selecteert de optie Kopieer koppeling. Je kunt dit met zoveel foto’s als je wil doen. De functie geeft vervolgens een link die je kunt plakken in een sms of e-mail. Aangezien de meeste iOS-gebruikers hun foto’s al in iCloud opslaan, is het maken van een link erg snel. De foto’s hoeven niet opnieuw geüpload te worden. Apple gebruikt de foto’s die al in iCloud staan en maakt er een album van.

iOS 12 foto's delen link
Klik/tap voor groter.

Op dit moment worden de albums die door deze nieuwe functie zijn gemaakt gehost op beta.icloud.com, een teken dat dit alles nog in ontwikkeling is. De foto’s blijven 30 dagen online staan en zijn gemakkelijk te downloaden. Hieronder een voorbeeld van een gedeeld album.

iCloud foto's delen link
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…

iOS 12
iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  P-sibuna

  En wat als je je iCloud bibliotheek uit hebt staan? ?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik zal daar vanmiddag op terugkomen. Heb momenteel (ochtend thuiswerken) niets anders dan mijn eigen iPhone met iOS 12. Op kantoor hebben we wat test devices, maar daar heb ik nu geen toegang tot.

 • Profielfoto
  Lifelogger

  P-sibuna op 5 juli 2018 11:20
  En wat als je je iCloud bibliotheek uit hebt staan? ?

  Lijkt er op dat het dan niet werkt. Ik heb die link namelijk niet.:-)

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Bij mij is er in iOS12 ook geen kopieer koppeling optie..?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  In twwede public beta is de link er wel