Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 juli 2018

Nieuw in iOS 12: favicons bij Safari-tabbladen

Het zijn de kleine dingen die het doen. En dat geldt zeker voor een aantal vernieuwingen in iOS 12. Een nieuwe functie zorgt ervoor dat tabbladen op voornamelijk de iPad makkelijker te herkennen. Je kunt namelijk favicons bij de tabbladen inschakelen.

Favicons zijn kleine iconen met een logo van de site. Ze helpen om snel de juiste site te vinden als je veel tabbladen open hebt. In desktop-browsers waren ze altijd standaard aanwezig, met op iOS vreemd genoeg niet. In de nieuwste iOS-versie kun je ze echter inschakelen.

Favicons bij tabbladen in iOS 12

Standaard staan de iconen uit, maar ze laten zich gemakkelijk inschakelen. Dat gaat via het menu InstellingenSafariToon symbolen in tabbladen. Dit kan zowel op iPhone als iPad, maar het is het nuttigst op Apple’s tablet omdat je daar meer tabbladen naast elkaar ziet. Een voorbeeld van Safari op een iPad Pro met en zonder favicons.

Klik/tap voor groter.

Hoewel de iPhone tabbladen niet horizontaal naast elkaar toont, worden de favicons ook op Apple’s smartphone getoond. Het ziet er dan als volgt uit.

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: favicons bij Safari-tabbladen
Sluiten