iOS 11.4.1 nu beschikbaar, moet batterijproblemen oplossen

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Afbeelding: OMT/Marijn van der Werf

Apple heeft zojuist iOS 11.4.1 beschikbaar gesteld. Deze update moet een aantal problemen, waar iOS 11.4 mee kampte, oplossen. Apple heeft het over verbeteringen bij het zoeken naar AirPods in Find My iPhone. Ook moet de betrouwbaarheid van het synchroniseren van e-mail, contacten en notities met Exchange-accounts verbeterd zijn.

Waar we niets over lezen zijn problemen met de camera en de matige batterijduur. Direct na de update naar iOS 11.4 waren er klachten over niet correct werkende iPhone-camera’s en een snel leeglopende accu. Diverse gebruikers hebben eerder bevestigd dat de bètaversie van iOS 11.4.1 deze problemen oploste. De definitieve versie zal daarin dus niet teleurstellen.

iOS 11.4.1 sluit een buggy tijdperk af

Zoals altijd is de update te installeren via het menu InstellingenAlgemeenSoftware-update. Met iOS 11.4.1 sluit Apple een tijdperk vol bugs af, want iOS 11 zal de boeken in gaan als een van de meest instabiele en trage iOS-versies ooit. Al kort na de update waren er klachten over de snelheid op voornamelijk oudere iOS-apparaten. Ook kwamen er meermaals irritante bugs en beveiligingsproblemen naar buiten. Onder andere in HomeKit.

iOS 11.4.1
Klik/tap voor groter.

watchOS 4.3.2 en tvOS 11.4.1 ook beschikbaar

Zoals altijd brengt de iOS-update in zijn kielzog ook nieuwe software-versies voor de Apple Watch en Apple TV mee. In watchOS 4.3.2 en tvOS 11.4.1 zitten geen noemenswaardige nieuwigheden. Apple houdt het op algemene verbeteringen voor de stabiliteit en veiligheid.

Bij iOS 12 ligt de focus op stabiliteit

iOS 11.4.1 is waarschijnlijk de laatste iOS 11.4-update. In september zien we iOS 12 verschijnen en Apple heeft ervoor gekozen om de focus op stabiliteit en snelheid te leggen. De publieke bèta van iOS 12 wordt door voornamelijk gebruikers van oudere iOS-apparaten als een opluchting ervaren. Gebruikers die de iOS 12 bèta op hun iPhone of iPad hebben geïnstalleerd maken melding van een flinke snelheidsverbetering en een veel langere batterijduur. Ondanks de focus op stabiliteit, zijn er in iOS 12 ook genoeg grote en kleine nieuwigheden. Iedereen die nu iOS 11.4.1 kan installeren, kan in september ook naar iOS 12 updaten.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Bas K

  Opvallend dat direct na de update mijn batterijconditie van 90% gezakt is naar 87%. Bij de vorige update was het van 93>90 ?

 • Profielfoto
  Arno

  Bas Kraaijestein op 9 juli 2018 20:02
  Opvallend dat direct na de update mijn batterijconditie van 90% gezakt is naar 87%. Bij de vorige update was het van 93>90 ?

  Is toch nog steeds 3% of ben ik nou gek? Wel opvallend dat je dat opvalt trouwens.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Bij mij gelukkig niet, vanmorgen was het volgens iMazing 87% en nu nog steeds.

 • Profielfoto
  Night

  Bij mij is het precies omgekeerd… Erg vreemd. Van 96% battery health ga ik na de update ineens naar de volle 100%. Ongeloofwaardig….

  Volgens Coconut Battery zit ik nu op 93,7&. Dat klinkt al aannemelijker. En niet verkeerd voor een iPhone 6. Toch gaan die waarden maar op en neer.

 • Profielfoto
  error

  Ook update 11.4.1 voor de HomePod verschenen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En de update van macOS 10.13.6 staat ook online – samen met iTunes versie 0800-verkracht-me-nou.

   

   

 • Profielfoto
  ajschot

  Nou mijn watch is vastgelopen tojdens de update….

 • Profielfoto
  ajschot

  Nou mijn watch is vastgelopen tijdens de update….

 • Profielfoto
  Di May

  Bas Kraaijestein op 9 juli 2018 20:02
  Opvallend dat direct na de update mijn batterijconditie van 90% gezakt is naar 87%. Bij de vorige update was het van 93>90 ?

  Zou het kunnen dat uw batterijcapaciteit gehercalibreerd werd ?

  En dat je na een volgende volledige oplading betere cijfers te zien krijgt ?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  IOS12 beta is inderdaad erg stabiel maar stroomverbruik is niet ok