Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

iOS 11.4.1 nu beschikbaar, moet batterijproblemen oplossen

Apple heeft zojuist iOS 11.4.1 beschikbaar gesteld. Deze update moet een aantal problemen, waar iOS 11.4 mee kampte, oplossen. Apple heeft het over verbeteringen bij het zoeken naar AirPods in Find My iPhone. Ook moet de betrouwbaarheid van het synchroniseren van e-mail, contacten en notities met Exchange-accounts verbeterd zijn.

Waar we niets over lezen zijn problemen met de camera en de matige batterijduur. Direct na de update naar iOS 11.4 waren er klachten over niet correct werkende iPhone-camera’s en een snel leeglopende accu. Diverse gebruikers hebben eerder bevestigd dat de bètaversie van iOS 11.4.1 deze problemen oploste. De definitieve versie zal daarin dus niet teleurstellen.

iOS 11.4.1 sluit een buggy tijdperk af

Zoals altijd is de update te installeren via het menu InstellingenAlgemeenSoftware-update. Met iOS 11.4.1 sluit Apple een tijdperk vol bugs af, want iOS 11 zal de boeken in gaan als een van de meest instabiele en trage iOS-versies ooit. Al kort na de update waren er klachten over de snelheid op voornamelijk oudere iOS-apparaten. Ook kwamen er meermaals irritante bugs en beveiligingsproblemen naar buiten. Onder andere in HomeKit.

iOS 11.4.1
Klik/tap voor groter.

watchOS 4.3.2 en tvOS 11.4.1 ook beschikbaar

Zoals altijd brengt de iOS-update in zijn kielzog ook nieuwe software-versies voor de Apple Watch en Apple TV mee. In watchOS 4.3.2 en tvOS 11.4.1 zitten geen noemenswaardige nieuwigheden. Apple houdt het op algemene verbeteringen voor de stabiliteit en veiligheid.

Bij iOS 12 ligt de focus op stabiliteit

iOS 11.4.1 is waarschijnlijk de laatste iOS 11.4-update. In september zien we iOS 12 verschijnen en Apple heeft ervoor gekozen om de focus op stabiliteit en snelheid te leggen. De publieke bèta van iOS 12 wordt door voornamelijk gebruikers van oudere iOS-apparaten als een opluchting ervaren. Gebruikers die de iOS 12 bèta op hun iPhone of iPad hebben geïnstalleerd maken melding van een flinke snelheidsverbetering en een veel langere batterijduur. Ondanks de focus op stabiliteit, zijn er in iOS 12 ook genoeg grote en kleine nieuwigheden. Iedereen die nu iOS 11.4.1 kan installeren, kan in september ook naar iOS 12 updaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 11.4.1 nu beschikbaar, moet batterijproblemen oplossen
Sluiten