Night
Night Nieuws 2 juli 2018

Inschrijvingen Apple Zomerkamp geopend

Speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar organiseert Apple ieder jaar weer een driedaags zomerkamp in zijn winkels. Ook in Nederland en België kunnen kinderen deelnemen en onder deskundige begeleiding werken aan diverse creatieve projecten.

Er zijn die workshops, namelijk: programmeren en roboticaverhalen vertellen met muziek en films maken. De kinderen worden zo’n anderhalf uur per dag spelenderwijs wegwijs gemaakt in de gekozen software en technieken.

Robotica: programmeren met Sphero Robots

Misschien wel de coolste workshop. In drie dagen tijd worden kinderen wegwijs gemaakt in de wereld van programmeren. Apple zet de hulp van Sphero-robots in. Iedere dagen leren de jonge kampeergasten daarmee nieuwe programmeerconcepten. Fouten verbeteren speelt daarbij een belangrijke rol. De Sphero kan met de juiste code onder andere van kleur veranderen en geluiden maken, maar zich ook zelfstandig door een doolhof begeven.

Klik/tap voor groter.

Muziek: Beats en songteksten in GarageBand

Deze workshop is geschikt voor kinderen die hun artistieke talenten willen ontwikkelen. Ze leren de kunst van muziek en songteksten maken. Allereerst wordt stilgestaan bij de basis, zoals de structuur van een liedje en hoe beats de basis kunnen vormen. Daarna is het tijd om zelf muziek te gaan maken met Touch-instrumenten en zang. Het fine-tunen gebeurt ten slotte in GarageBand op een iPad. Op dag drie zullen ze hun creaties delen met de groep.

Video: Verhalen vertellen met Clips

Spielbergs in de dop gaan in dit programma aan de slag met video, foto’s en muziek. Na een brainstorm, gaan de kampgasten hun ideeën omzetten in storyboards. In groepsverband wordt geleerd om korte video’s te maken en deze te bewerken. Ook is er aandacht voor grafische elementen, filters, openingstitels en de aftiteling. Hierbij wordt Apple’s Clips-app op een iPad gebruikt. Op de afsluitende dag kunnen ouders alle videoprojecten van hun kids bekijken.

Apple zomerkamp
Klik/tap voor groter.

Inschrijven voor Apple Zomerkamp

Alle deelnemers dienen te worden vergezeld door een ouder of voogd, die er wellicht zelf ook nog wat van opsteekt.

De Apple zomerkampen worden gehouden bij de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Brussel. In Brussel heeft men bovendien de keuze tussen een Nederlands- en Franstalig kamp. De deelname is kosteloos, maar vol is vol. Wil je je kind hiervoor inschrijven of wil je meer informatie? Bezoek dan de inschrijfpagina op de Apple-site.

Reageer op artikel:
Inschrijvingen Apple Zomerkamp geopend
Sluiten