‘Nieuwe iMac, MacBook én Mac mini in het najaar’

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Mac en iedereen die een nieuwe laptop kan gebruiken voor school of werk. Naar verluidt krijgt de hele Mac-lineup dit najaar een grondige vernieuwing. Inclusief de te lang door Apple verwaarloosde Mac mini.

Dat claimt analist Ming-Chi Kuo, die zich baseert op bronnen binnen Apple’s leveranciersketen. Kuo heeft in het verleden meermaals bewezen over betrouwbare bronnen te beschikken.

‘iMac krijgt beter scherm’

Volgens de analist kunnen we meer verwachten dan alleen een CPU-update. Zo zou de iMac een beter scherm krijgen. Details zijn schaars, maar mogelijk gaat het om een scherm dat ProMotion 120 Hz ondersteunt, zoals de iPad Pro. Het scherm van Apple’s desktop laat verder al weinig te wensen over en is een van de betere schermen in de markt. Het is niet duidelijk of het om de iMac én iMac Pro, of alleen de gewone iMac gaat. De iMac Pro is nog redelijk bij de tijd, want die kwam eind 2017 op de markt.

iMac MacBook Pro

Het meest opvallende nieuws is ongetwijfeld de vermeende komst van een vernieuwde Mac mini. De kleinste Mac is lang door Apple verwaarloosd, want het apparaatje heeft in oktober van 2014 zijn laatste vernieuwing gehad. De gebruikte chip is van de vierde generatie Intel Core, terwijl we al bij de achtste generatie zijn.

MacBook, MacBook Pro én budget-MacBook

Kuo verwacht ook een vernieuwing van alle MacBooks. Het gaat dan om de 12-inch MacBook, de MacBook Pro en de introductie van een nieuwe budget-MacBook die volgens de analist geen MacBook Air gaat heten. Volgens Kuo krijgen de 12-inch MacBook en MacBook Pro alleen een nieuwe Intel-chip, maar verder geen veranderingen. Dat is een beetje moeilijk te geloven aangezien er een reparatieprogramma voor de toetsenborden van alle MacBooks (behalve de MacBook Air) loopt. Apple zou wel gek zijn om geen nieuw toetsenbord te integreren. Het huidige ontwerp met vlindermechanisme is namelijk erg kwetsbaar.

Wanneer deze producten precies komen is onduidelijk. Kuo houdt het op ‘in het najaar’ maar of dat september of oktober is, wordt uit zijn rapport niet duidelijk. Apple zou september aan kunnen grijpen als een groot hardware-evenement met niet alleen nieuwe Macs, maar ook nieuwe iPhones, een iPad Pro met Face ID en een nieuwe Apple Watch. Over laatstgenoemde apparaten gaan ook genoeg geruchten [Zie → Nieuwe iPhone, iPad én MacBook in september? Reken maar!]

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  ralphneeleman

  Na me nieuwe aankoop van me iMac Pro, word ik gek als ze nu een nieuwe iMac gaan showen

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Ik hoop dat de nieuwe MacBook Pro’s 15 inch een beter toetsenbord zullen hebben en dat er ook een optie is om een model zonder touchbar te kopen. Verder zou ik heel graag iMac 6core zien. Dat het scherm nog beter is kan alleen een voltreffer zijn, het was al bijna perfect. Voor een MacMini heb ik persoonlijk geen interesse, maar het is leuk voor de liefhebbers dat zij niet op hun honger moeten blijven zitten.

 • Profielfoto
  Melle

  Mac m

 • Profielfoto
  Melle

  Mac mini ! E i n d e l i j k.

 • Profielfoto
  rkuipersgrunn

  ralphneeleman op 12 juli 2018 10:04
  Na me nieuwe aankoop van me iMac Pro, word ik gek als ze nu een nieuwe iMac gaan showen

  ‘me’?

  Vrijwel elk najaar komt Apple met een upgrade voor diverse hardware, dus zo heel vreemd is dit niet.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik hoop vooral op een 15” MBP met 6 cores.

 • Profielfoto
  sciletto

  ralphneeleman op 12 juli 2018 10:04
  Na me nieuwe aankoop van me iMac Pro, word ik gek als ze nu een nieuwe iMac gaan showen

  Dat kan ik mij helemaal voorstellen! Dat had ik ook met de iMac die ik vorig jaar Maart gekocht had. 4 maanden daarna of 5 kwam de nieuwe iMac:(

  Ik vind wel dat ze iets aan de harddrives mogen doen: dumpen! Als er in de Mac Mini een fusion drive verschijnt of iets wat alleen al lijkt op een mechanise schijf, dan stuur ik een mail naar Tim Cook:P

 • Profielfoto
  iDeMi

  Mijn hoop heb ik gezet op een nieuwe krachtige Mac Mini met behoud van een gelijkwaardige poort configuratie. De prijzen-hardware verhouding van de huidige Mac Mini uit 2014 is echt zo 2014. Dat kan echt niet meer.

 • Profielfoto
  steveb

  Alle Macs met een extra chip?
  Zodat face id overal, altijd en met elk toestel kan.

  Zou mooi zijn

 • Profielfoto
  polansky

  Eerst zien dan geloven. Ik wil best het geld laten rollen, maar niet aan ouwe meuk.

 • Profielfoto
  Bunny

  Haha inderdaad. Straks krijgt de mac mini een 7de generatie intel cpu in plaats van de 8ste.

  Precies zoals apple dat nu al doet met de Macbook Pro.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  vramnares op 12 juli 2018 17:58
   

  Precies zoals apple dat nu al doet met de Macbook Pro.

  Gelul. Er zit een 8de gen Intel processor in de nieuwe MacBook Pro.

 • Profielfoto
  Sunshine

  Tja, inmiddels is dus de nieuwe macbook pro uit met hetzelfde waardeloze toetsenbord.

  zo zie je maar. Apple neemt zijn klanten niet serieus meer.