Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juli 2018

‘Nieuwe iMac, MacBook én Mac mini in het najaar’

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Mac en iedereen die een nieuwe laptop kan gebruiken voor school of werk. Naar verluidt krijgt de hele Mac-lineup dit najaar een grondige vernieuwing. Inclusief de te lang door Apple verwaarloosde Mac mini.

Dat claimt analist Ming-Chi Kuo, die zich baseert op bronnen binnen Apple’s leveranciersketen. Kuo heeft in het verleden meermaals bewezen over betrouwbare bronnen te beschikken.

‘iMac krijgt beter scherm’

Volgens de analist kunnen we meer verwachten dan alleen een CPU-update. Zo zou de iMac een beter scherm krijgen. Details zijn schaars, maar mogelijk gaat het om een scherm dat ProMotion 120 Hz ondersteunt, zoals de iPad Pro. Het scherm van Apple’s desktop laat verder al weinig te wensen over en is een van de betere schermen in de markt. Het is niet duidelijk of het om de iMac én iMac Pro, of alleen de gewone iMac gaat. De iMac Pro is nog redelijk bij de tijd, want die kwam eind 2017 op de markt.

Het meest opvallende nieuws is ongetwijfeld de vermeende komst van een vernieuwde Mac mini. De kleinste Mac is lang door Apple verwaarloosd, want het apparaatje heeft in oktober van 2014 zijn laatste vernieuwing gehad. De gebruikte chip is van de vierde generatie Intel Core, terwijl we al bij de achtste generatie zijn.

MacBook, MacBook Pro én budget-MacBook

Kuo verwacht ook een vernieuwing van alle MacBooks. Het gaat dan om de 12-inch MacBook, de MacBook Pro en de introductie van een nieuwe budget-MacBook die volgens de analist geen MacBook Air gaat heten. Volgens Kuo krijgen de 12-inch MacBook en MacBook Pro alleen een nieuwe Intel-chip, maar verder geen veranderingen. Dat is een beetje moeilijk te geloven aangezien er een reparatieprogramma voor de toetsenborden van alle MacBooks (behalve de MacBook Air) loopt. Apple zou wel gek zijn om geen nieuw toetsenbord te integreren. Het huidige ontwerp met vlindermechanisme is namelijk erg kwetsbaar.

Wanneer deze producten precies komen is onduidelijk. Kuo houdt het op ‘in het najaar’ maar of dat september of oktober is, wordt uit zijn rapport niet duidelijk. Apple zou september aan kunnen grijpen als een groot hardware-evenement met niet alleen nieuwe Macs, maar ook nieuwe iPhones, een iPad Pro met Face ID en een nieuwe Apple Watch. Over laatstgenoemde apparaten gaan ook genoeg geruchten [Zie → Nieuwe iPhone, iPad én MacBook in september? Reken maar!]

Reageer op artikel:
‘Nieuwe iMac, MacBook én Mac mini in het najaar’
Sluiten