HomeKit-stekkerdoos Koogeek nu ook in Europese variant

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Koogeek is misschien niet zo bekend als Elgato, maar maakt ook veel HomeKit-accessoires. Een van de nieuwste en bijzonder nuttige accessoires van het merk is een stekkerdoos die met Apple HomeKit werkt. Zo heb je een boel slimme stopcontacten die je individueel in- en uit kunt schakelen.

De stekkerdoos was lang alleen met Amerikaanse stopcontacten te koop, maar is er nu ook in een Europese variant. De verkoop is inmiddels via AliExpress begonnen.

Drie HomeKit-stopcontacten in een

De stekkerdoos van Koogeek is interessant omdat je eigenlijk drie HomeKit-stopcontacten voor de prijs van één krijgt. De prijs is op moment van schrijven tijdelijk € 47,03 en dat is iets lager dan bijvoorbeeld de Elgato Eve Energy. Die biedt bovendien slechts één stopcontact. Een aardige extra is dat de Koogeek-stekkerdoos ook USB-aansluitingen en bescherming tegen spanningspieken biedt.

Koogeek HomeKit stekkerdoos
Klik/tap voor groter.

De drie stopcontacten zijn individueel te bedienen via de Woning-app van iOS, maar bijvoorbeeld ook via Siri. Je kunt ieder stopcontact een naam geven en bijvoorbeeld tegen Siri zeggen: “Doe de TV aan”. Je televisie zal dan stroom krijgen. De USB-poorten staan daarentegen altijd aan en zijn niet via HomeKit te bedienen. Toch zijn ze wel handig om bijvoorbeeld je iPhone of iPad aan op te laden. De stekkerdoos biedt dus eigenlijk zes aansluitingen in één.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  aaa

  Alleen de app zuigt, ik heb er zo een spijt van. Elgato heeft mijn voorkeur.

 • Profielfoto
  arno1975

  aaa op 16 juli 2018 14:48
  Alleen de app zuigt, ik heb er zo een spijt van. Elgato heeft mijn voorkeur.

  Kan je hem dan niet via de Woning app aansturen?

 • Profielfoto
  dijkie

  Ja je kan hem wel via de woning app aansturen. Ben het met je eens dat de kookeek app niet super is, maar die heb je dan ook alleen nodig om het verbruik terug te zien. Aan en uit zetten kan met elke homekit app en ook dus de woning app.
  Is opzicht best een interessant apparaat, jammer dat de usb poorten niet in te stellen zijn..

 • Profielfoto
  arno1975

  Heb alleen geen ervaring met AliExpress. Iemand?

 • Profielfoto
  dijkie

  arno1975 op 16 juli 2018 16:39
  Heb alleen geen ervaring met AliExpress. Iemand?

  Is zeer goed. Moet alleen geen haast hebben, kan soms een paar weken duren. Maar als het niet aankomt krijg je altijd je geld terug. Let op, kans op douane kosten voor bedragen boven 22 euro.

 • Profielfoto
  leavestone

  Niet alleen douane kosten post nl rekend dik 20 euro extra.

 • Profielfoto
  VinB

  Ik heb smart plugs, ledstrips van Koogeek, allemaal via Ali besteld. Geen verzendkosten of douane kosten gehad, nog nooit en bestel ik genoeg.

  Koogeek werkt allemaal zoals het zou moeten werken. Het werkt in de Apple Home app, in de Koogeek app maar ook gewoon in de Algato app.

  Dus ik zou zeggen probeer het gewoon.