Met Gorilla Glass 6 kan de iPhone X Plus twee keer zo vaak vallen

Door: Raymon Mens - 10 reacties
iPhone broken 16x9

Apple brengt in september vrijwel zeker zijn grootste iPhone ooit uit. De iPhone X Plus wordt met zijn 6,5-inch een flink toestel. Zie dat maar eens in je handen te houden. Gelukkig komt Gorilla Glass 6 om de hoek kijken. Hoewel Apple het nooit hardop zegt, is de iPhone al jaren voorzien van Gorilla Glass. Het Amerikaanse bedrijf Corning doet ieder jaar zijn best om nog sterker glas te maken.

Gorilla Glass 6 is sterker, details zijn schaars

Inmiddels zijn we aangekomen bij Gorilla Glass 6. Dat moet twee keer zo sterk zijn als zijn voorganger en zou zonder problemen 15 keer van een meter hoogte op een ruw oppervlak kunnen vallen. Met iedere nieuwe generatie Gorilla Glass voert Corning niet alleen de sterkte op, maar ook zijn marketingpraat. De maker van glas moet immers indruk maken op zijn toekomstige klanten.

De aankondiging van het nieuwe glas is dan ook niet erg specifiek. We vragen ons af waar Corning echt naar verwijst. Is het alleen het glas? Of een stuk glas op een smartphone? Op wat voor formaat is het glas gesneden? Op welk type oppervlak is getest? We komen het niet te weten.

Gorilla Glass 6 iPhone X Plus
Klik/tap voor groter.

Voor iPhone 9, iPhone X 2018 en iPhone X Plus

Apple en Corning werken al jaren samen. De glazen voor- en achterkant van de iPhone X en iPhone 8 zijn zo stevig omdat het bedrijf Apple uiterst robuust glas levert. Corning versterkt het glas met een chemisch proces. Momenteel gebruikt Apple Gorilla Glass 5 en naar alle waarschijnlijkheid krijgen de iPhone-modellen voor 2018 de nieuwe generatie glas. Apple heeft een goede deal met Corning, want het bedrijf uit Cupertino investeerde vorig jaar 200 miljoen dollar in de maker van Gorilla Glass.

Daardoor zit Apple op de eerste rij bij het afnemen van producten en zijn de iPhone 9, iPhone X 2018 en iPhone X Plus straks hopelijk weer wat steviger. De nieuwe toestellen worden in september van 2018 verwacht.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  LT Barclay

  Ik moest even hard lachen om de titel.

  1 keer vallen kan al genoeg zijn om het glas te breken.

 • Profielfoto
  Edwin

  Nu nog een rubberen achterkant en de kans dat het toestel uit je handen glipt wordt met 90% verkleind.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Rubberen achterkant? Ik snap sowieso niet waarom mensen hun peperdure spullen laten vallen. Ik ben 10 jaar lang iPhone bezitter en heb m’n iPhone 5 (3 jaar geleden) 1x laten vallen in een onoplettend moment waardoor er een deukje aan de zijkant te bemerken was.
  De hele telefoon moet van glas zijn, dat is het verreweg het mooist.

 • Profielfoto
  madcat

  Het glas in de test is 2 maal zo dik als dat bij de iPhone wordt gebruikt.

  Dus de resultaten zeggen niks over het aantal vallen dat een iPhone kan hebben.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  De X Plus wordt nauwelijks groter dan de X. Heeft alleen een groter scherm. Dus als je de X vast kan houden en als die nog barst-vrij is zal dat met de X Plus ook wel lukken.

 • Profielfoto
  McMeller

  Ook ik verbaas me over hoe vaak je glasschade ziet, vooral bij jongeren. Ik doe ook al mee sinds de iPhone 3G. Mijn ongelukjes:

  Mijn iPhone 5 stopte ik eens naast mijn broekzak en stuiterde op mijn schoen. Geen schade, maar de speaker deed het niet meer. Onder garantie vervangen.

  Een iPhone 4s van het werk liet ik eens heel lomp uit de auto vallen tijdens het uitstappen. Dat was einde verhaal.

  De iPhone 5c die ik vervolgens ter vervanging kreeg lazerde binnen enkele dagen uit mijn broekzak toen ik hem over het traphek hing. Landde op een kleed, één hoek beschadigd.

  Sindsdien geen pech meer gehad, en met een iPad nog nooit. Beter glas vind ik dan ook vooral fijn vanwege de krasbestendigheid. Want ondanks een hoesje met voorkant ontstaan er altijd lichte haarkasjes, bijvoorbeeld door strandzand wat je er voorzichtig afhaalt. Maar goed, als hij thuis ligt heb je er ook niks aan.

  Ik ben in elk geval gestopt met me hiertegen te verzekeren.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Edwin op 19 juli 2018 08:58
  Nu nog een rubberen achterkant en de kans dat het toestel uit je handen glipt wordt met 90% verkleind.

  Gewoon thuis in de kast laten liggen, wordt de kans nog kleiner ?

 • Profielfoto
  kasuja

  /dev/enschede op 19 juli 2018 13:02

  Edwin op 19 juli 2018 08:58
  Nu nog een rubberen achterkant en de kans dat het toestel uit je handen glipt wordt met 90% verkleind.

  Gewoon thuis in de kast laten liggen, wordt de kans nog kleiner ?

  Gewoon geen iPhone X kopen en de kans is 0

 • Profielfoto
  Bunny

  Al kom je met Gorilla Glass 19. 1 keer laten vallen en er komt toch een barst in het scherm. En apple vervangt met alle liefde het glasplaat voor je.

 • Profielfoto
  Frank78

  De gorilla glazen hebben zeker iPhone beeldschermen minder kwestbaar gemaakt, maar inderdaad bestaat er het ideal ontbreakbare scherm nog niet (hoewel Samsung wel een serieus concurrent van het gorilla glas heeft ontwikkeld). Het is ook een kwestie van geluk. In 4 jaar tijd is mijn iPhone 5c meerdere keer op de grond gevallen zonder ooit een baarst te krijgen, maar het zal zeker een keer mis gaan.