Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juli 2018

Met Gorilla Glass 6 kan de iPhone X Plus twee keer zo vaak vallen

Apple brengt in september vrijwel zeker zijn grootste iPhone ooit uit. De iPhone X Plus wordt met zijn 6,5-inch een flink toestel. Zie dat maar eens in je handen te houden. Gelukkig komt Gorilla Glass 6 om de hoek kijken. Hoewel Apple het nooit hardop zegt, is de iPhone al jaren voorzien van Gorilla Glass. Het Amerikaanse bedrijf Corning doet ieder jaar zijn best om nog sterker glas te maken.

Gorilla Glass 6 is sterker, details zijn schaars

Inmiddels zijn we aangekomen bij Gorilla Glass 6. Dat moet twee keer zo sterk zijn als zijn voorganger en zou zonder problemen 15 keer van een meter hoogte op een ruw oppervlak kunnen vallen. Met iedere nieuwe generatie Gorilla Glass voert Corning niet alleen de sterkte op, maar ook zijn marketingpraat. De maker van glas moet immers indruk maken op zijn toekomstige klanten.

De aankondiging van het nieuwe glas is dan ook niet erg specifiek. We vragen ons af waar Corning echt naar verwijst. Is het alleen het glas? Of een stuk glas op een smartphone? Op wat voor formaat is het glas gesneden? Op welk type oppervlak is getest? We komen het niet te weten.

Klik/tap voor groter.

Voor iPhone 9, iPhone X 2018 en iPhone X Plus

Apple en Corning werken al jaren samen. De glazen voor- en achterkant van de iPhone X en iPhone 8 zijn zo stevig omdat het bedrijf Apple uiterst robuust glas levert. Corning versterkt het glas met een chemisch proces. Momenteel gebruikt Apple Gorilla Glass 5 en naar alle waarschijnlijkheid krijgen de iPhone-modellen voor 2018 de nieuwe generatie glas. Apple heeft een goede deal met Corning, want het bedrijf uit Cupertino investeerde vorig jaar 200 miljoen dollar in de maker van Gorilla Glass.

Daardoor zit Apple op de eerste rij bij het afnemen van producten en zijn de iPhone 9, iPhone X 2018 en iPhone X Plus straks hopelijk weer wat steviger. De nieuwe toestellen worden in september van 2018 verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met Gorilla Glass 6 kan de iPhone X Plus twee keer zo vaak vallen
Sluiten