Raymon Mens
Raymon Mens App Store 12 juli 2018

Google Chrome krijgt nieuwe interface, zo test je het nu al

Hoewel Safari standaard bij macOS geleverd wordt en Windows met de Edge-browser komt, blijft Google Chrome een populair alternatief. De browser van Google krijgt binnenkort een nieuwe interface. Er zijn rondere vormen en lichtere kleuren op komst. Nieuwsgierig? Je kunt het nieuwe Chrome nu al proberen.

Nieuwe interface Google Chrome

Google wil het redesign van Chrome de komende maanden uitrollen. Het nieuwe ontwerp kenmerkt zich door onder meer het gebruik van ronde vormen en andere kleuren. De kleuren zijn een stuk minder uitgesproken en grijstinten voeren de boventoon. Zo is de tekst op de tabbladen niet meer zwart, maar blauw. Selecties in het menu worden niet langer met een blauwe accentkleur benaderd, maar zijn lichtgrijs.

De tabbladen zelf hebben ook een nieuwe vorm en het slotje om de beveiligde verbinding te checken heeft niet langer een rechthoekige vorm, maar een ovaal.

De oude interface – Klik/tap voor groter.
De nieuwe interface – Klik/tap voor groter.

Zelf testen

Alle details zijn niet in bovenstaande screenshots te ontdekken, maar gelukkig kun je het nieuwe ontwerp nu al zelf testen. Dit doe je door de Canary-versie van Google Chrome te downloaden. Dat is zeg maar de publieke bèta die je naast je ‘gewone’ browser kunt draaien op je Mac of PC. Chrome Canary is via deze link te downloaden.

Na installatie open je de Canary Chrome en plak je het volgende commando in de adresbalk:

chrome://flags/#top-chrome-md

Daar zet je de optie ‘UI Layout for the browser’s top chrome’ op de optie Refresh.
Vervolgens plak je dit commando in de adresbalk:

chrome://flags/#views-browser-windows

Daar zet je de optie ‘Use Views browser windows instead of Cocoa’ op Enabled.
Na een tik op de grote knop ‘Relaunch Now’ rechtsonder, kun je het nieuwe ontwerp proberen. Let wel op dat de Canary-versie is bedoeld voor ontwikkelaars en testers, dus download de browser op eigen risico. De kans op kleine bugs en crashes is relatief groot.

Reageer op artikel:
Google Chrome krijgt nieuwe interface, zo test je het nu al
Sluiten