Google geeft Apple en Windows ervan langs in nieuwe commercial

Door: Rajno van Wilgenburg - 12 reacties
Google Chromebook haalt Windows en Apple onderuit

Uithalen naar je concurrenten is de nieuwe manier van adverteren. Als het aan Google ligt, schaft iedereen vandaag nog een Chromebook aan. In een gedurfde advertentie neemt de zoekgigant Apple’s macOS en Microsoft Windows een flink op de korrel.

MacBooks en Windows-laptops tonen in Google’s wereld oneindig veel vensters met foutmeldingen, corrupte bestanden en updates die van drie minuten naar 37 uur verspringen. Naar eigen zeggen heeft een Chromebook hier geen last van. Google kon het niet laten om deze vervelende klachten te etaleren.

Pixelbook met Chrome OS

In de commercial zien we de Pixelbook, gemaakt door Acer. Dit is een high-end Chromebook. Om zijn relevantie te tonen wordt in de video de populaire Battle Royale-shooter PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) getoond. Je kunt dus zelfs gamen op een Chromebook? Nouja, het betreft de Android-versie die ook op Chrome OS kan draaien. Hoe high-end dit een Chromebook ook is, functioneel kunnen de laptops zich niet meten aan Windows- en Apple-laptops.

Beetje kinderachtig, wel leuk

Wij konden wel lachen om deze commercial, vooral omdat Windows er zo van langs krijgt. Het is echter wel een beetje knullig van een volwassen, grote naam als Google om op zo’n kinderachtige wijze nieuwe producten aan de man te brengen. De Chromebook is prima voor consumenten die weinig eisen hebben, maar wellicht kan de volgende keer wat beter over de commercial nagedacht worden. Apple heeft in het verleden natuurlijk ook genoeg de draak gestoken met Windows, maar toen was het een nog een klein bedrijfje dat alleen de Mac maakte. Van een reus als Google hadden we wat meer good will verwacht.

Bij Apple in Cupertino liggen ze ongetwijfeld niet wakker van deze commercial. Apple is immers een populaire kop van jut die onlangs ook al klappen van Samsung kreeg. (Zie → iPhone X speelt de hoofdrol in nieuwe Samsung-commercials)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  KeKo

  En Apple heeft zelfs niets anders gedaan:

  https://www.youtube.com/watch?v=7Cf3m_YUzCM&frags=pl%2Cwn

  of alle Hello I’m mac and I’m PC-commercials:

  https://www.youtube.com/watch?v=1rV-dbDMS18&frags=pl%2Cwn

  Dus de nieuwe manier van adverteren? Nee, dat gebeurt al decennia. En dan heb ik het niet over coca cola vs peps. Maar zelfs apple vs dos-computers: https://www.youtube.com/watch?v=wbYOxgG_6fs&frags=pl%2Cwn

   

 • Profielfoto
  steveb

  Alinea 1
  Een flink op de korrel

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Goede reactie en ze hebben gewoon een punt.

 • Profielfoto
  defores

  Bij de chromebook zal je vast welk om de uur de nieuwe privacy (schending) voorwaarden moeten accepteren:)

 • Profielfoto
  KR1275

  Ze zijn er duidelijk van overtuigd dat ze het beste OS maken. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar als de ervaringen erg goed zijn, komt m.n. Apple in de gevarenzone. Windows profiteert nog lang van de kantoorsoftware.

 • Profielfoto
  T1001

  Blijft altijd een amateuristisch iets. Een merk met een software applicatie vergelijken. Noem ’t dan macOS en Windows. Het zelfde gebeurt altijd met dingen als: download nu voor iPhone en Android. Hardware vs software.

 • Profielfoto
  whaha

  Er zijn genoeg mensen die niet weten dat het besturingssysteem van o.a. de iPhone een naam heeft. Alleen wordt het hierdoor in stand gehouden door iOS niet te noemen.

 • Profielfoto
  Koezel

  Ben toch benieuwd of de Chromebook hetzelfde kan presteren als mijn Macbook. En dan heb ik het over audio- (multittracking) en videobewerkingen. En ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst een ‘error’ of strandbal heb gezien.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ik vind doe Chromebooks wel interessant. Gewoon omdat het weer eens wat anders is. Maar dan herinner ik weer dat ik Google niet vertrouw en blijft het bij ‘een interessante gedachte’

 • Profielfoto
  gsmaster

  Onder de noemer smijt al uw gegevens op straat…
  Buy ne Pixelbook, moest al kijken hoe ze da kraam noemen. Had er geen idee van.

 • Profielfoto
  cmug

  Uitstekende reclame,  (het product zelf ken ik niet, heb ik geen oordeel over)
  Merk op dat dit wel een machinetje in de film wel 1 van een kleine 1000,- euro prijs klasse

 • Profielfoto
  Sjurkie

  En toen viel je netwerkverbinding weg en kan je 1000 euro laptop niet veel meer dan een budget-beestje van 200 euro…

  Sorry google, maar die errors in OS X moet ik nog tegenkomen evenals in Windows 10. Onder de noemer “If you can’t win it on features, start bashing.” maken ze een reclame die nergens op slaat omdat de andere systemen volwassen genoeg zijn om deze problemen niet te hebben.