Geen HomeKit voor deurbellen van August en Ring

Door: Jan de Raab - 2 reacties

Een deurbel die werkt met Siri en HomeKit? De kans is groot dat het toekomstmuziek blijft. Apple heeft deze hele categorie verwijderd van de officefile lijst met accessoires die met HomeKit werken. Ook de bekende fabrikanten van slimme deurbellen zoals August en Ring hebben ondanks eerdere beloften nooit HomeKit-ondersteuning toegevoegd. Onduidelijk is waar de problemen liggen.

Ring en August hebben geen HomeKit-plannen

Ring beloofde al in 2016 ondersteuning voor Apple’s ecosysteem, maar het is er nooit van gekomen. In een statusupdate op Twitter zegt de maker van slimme deurbellen dat de plannen gewijzigd zijn en dat er momenteel niets aan te kondigen is. Ook concurrent August lijkt een beetje stil te staan. Een teleurgestelde klant meldt op Reddit dat hij van August een e-mail heeft ontvangen waarin staat: “Momenteel hebben we geen plannen om HomeKit te gebruiken voor onze deurbelcamera’s. Als er in de toekomst iets verandert, zullen we het op onze website aankondigen.”

HomeKit Deurbel
Klik/tap voor groter.

Apple schrapt categorie

Dat Apple de categorie HomeKit-deurbellen van zijn site heeft geschrapt, hoeft niet te betekenen dat er een probleem is. August was namelijk de enige fabrikant van slimme deurbellen die Apple’s ecosysteem voor een slim huis¬†wilde ondersteunen, maar lijkt nu van gedachten veranderd. Zodra er een nieuwe fabrikant aanhaakt, komt de vermelding ongetwijfeld terug. Het lijkt er dus niet op dat er een probleem is met de integratie of software in iOS. Helaas weigerde Apple ieder commentaar. Momenteel kunnen we alleen maar afwachten.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    aaa

    Ik wacht nog even met het kopen van meer homekit apparaten. Voor je het weet ligt het hele platform in stukjes en kan ik al mijn ‘smart devices’ weg gooien.

  • Profielfoto
    Jhingha

    Sloten en cameras zijn nog beschikbaar. Zo werkt de demo zoals Apple hem gaf tijdens een WWDC ook nog. Blijkt dat als je deze twee apparaten in dezelfde ruimte/kamer zet in Homekit dan kan je terwijl je de camera bekijkt de deur openen met een losse knop.