Jan de Raab
Jan de Raab HomeKit 19 juli 2018
Leestijd: 1 minuut

Geen HomeKit voor deurbellen van August en Ring

Een deurbel die werkt met Siri en HomeKit? De kans is groot dat het toekomstmuziek blijft. Apple heeft deze hele categorie verwijderd van de officefile lijst met accessoires die met HomeKit werken. Ook de bekende fabrikanten van slimme deurbellen zoals August en Ring hebben ondanks eerdere beloften nooit HomeKit-ondersteuning toegevoegd. Onduidelijk is waar de problemen liggen.

Ring en August hebben geen HomeKit-plannen

Ring beloofde al in 2016 ondersteuning voor Apple’s ecosysteem, maar het is er nooit van gekomen. In een statusupdate op Twitter zegt de maker van slimme deurbellen dat de plannen gewijzigd zijn en dat er momenteel niets aan te kondigen is. Ook concurrent August lijkt een beetje stil te staan. Een teleurgestelde klant meldt op Reddit dat hij van August een e-mail heeft ontvangen waarin staat: “Momenteel hebben we geen plannen om HomeKit te gebruiken voor onze deurbelcamera’s. Als er in de toekomst iets verandert, zullen we het op onze website aankondigen.”

Klik/tap voor groter.

Apple schrapt categorie

Dat Apple de categorie HomeKit-deurbellen van zijn site heeft geschrapt, hoeft niet te betekenen dat er een probleem is. August was namelijk de enige fabrikant van slimme deurbellen die Apple’s ecosysteem voor een slim huis wilde ondersteunen, maar lijkt nu van gedachten veranderd. Zodra er een nieuwe fabrikant aanhaakt, komt de vermelding ongetwijfeld terug. Het lijkt er dus niet op dat er een probleem is met de integratie of software in iOS. Helaas weigerde Apple ieder commentaar. Momenteel kunnen we alleen maar afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen HomeKit voor deurbellen van August en Ring
Sluiten