Jelle van Es
Jelle van Es App Store 15 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

Game van de week: Dead Island Survivors is een waardig tussendoortje

Elke week verschijnen er vele games in de App Store. In die jungle is het soms lastig om te zien wat nou echt de moeite waard is. Met dat in het achterhoofd licht gaming-specialist Jelle van Es iedere zondag één game uit die de moeite waard is. De game waar we mee beginnen is Dead Island Survivors.

Dead Island Survivors voor iOS

We kennen de Dead Island-reeks van de consoles en de PC. In de game wordt je op een tropisch eiland wordt gedropt en daar moet je zien te overleven terwijl honderden zombies het op je hebben gemunt. Het is een actiegame met verschillende RPG-elementen. Dead Island Survivors is echter van een andere tak. Het is in zijn basis een tower defense game. Met name in de beginperiode van de App Store zagen we veel games in dit genre, met onder andere Fieldrunners. Dead Island Survivors doet dat echter met een twist.

Dead Island Survivors
Klik/tap voor groter.

Naast het feit dat je op een route waar zombies langskomen verschillende automatische kanonnen en machinegeweren kunt plaatsen, heb je ook een hero-personage waarmee je kunt rondlopen. Met hem of haar kun je nét de beslissende tik uitdelen. Dit personage kan bovendien over barricades heen springen. Zo kies ik er voor om van achter een barricade te opereren en daar dan over heen te springen om aan te vallen en wanneer ik bijna dood ben weer terug te springen. Vanuit die veilige positie kun je dan weer gezond worden.

Dead Island Survivors
Klik/tap voor groter.

Het enige nadeel van de game is dat het een free-to-play-titel is. Je kunt een redelijke tijd spelen zonder geld uit te geven, maar op een gegeven moment wordt de game wel heel pittig en moet je erg lang wachten voordat upgrades af zijn. Zie de game dan ook echt als een aardig tussendoortje, waar je niet te fanatiek in moet gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Game van de week: Dead Island Survivors is een waardig tussendoortje
Sluiten