Foto’s mogelijke iPhone 9 en iPhone X Plus opgedoken

Door: Night - 13 reacties

In september van 2018 zien we naar verluidt niet twee, maar drie nieuwe iPhones. Naast een opvolger van de iPhone X, komt Apple waarschijnlijk ook met een goedkopere iPhone 9 en iPhone X Plus. Laatstgenoemde krijgt naar verluidt een 6,5-inch scherm en moet de grootste iPhone ooit worden.

We hebben van deze drie modellen al eerder vage plastic mallen voorbij zien komen. Nu zijn er ook foto’s die een realistisch beeld van de nieuwe iPhones geven online verschenen. Het gaat mogelijk om dummy-modellen of prototypes, want werken doen de nieuwe toestellen niet.

Realistisch beeld iPhone 9 en iPhone X Plus

De foto’s zorgen er wel voor dat we nu een realistisch beeld hebben van hoe de nieuwe iPhones er echt uit komen te zien. Ze werden door de doorgaans goed ingelichte Benjamin Geskin op Twitter geplaatst. Hij heeft in het verleden al eerder zeer accurate info gelekt. De authenticiteit is natuurlijk moeilijk te verifiëren en ook is niet echt goed te zien hoe groot de iPhones nu precies zijn.

iPhone 9 iPhone X prototypes
Klik/tap voor groter.

iPhone 9 heeft maar één camera

De foto’s ondersteunen in ieder geval wel de geruchten dat de iPhone 9 de goedkopere, nieuwe iPhone zal worden door een LCD-scherm in plaats van OLED-scherm en het ontbreken van een dubbele camera. Over de iPhone X Plus kunnen we aan de hand van deze foto’s niet veel zeggen, behalve dat het formaat min of meer bevestigd is. De iPhone X Plus heeft naar verluidt een scherm van 6,5-inch. De iPhone 9 heeft een iets kleiner scherm van 6,1-inch.

Wat de precieze prijzen van de toestellen worden, is nog niet duidelijk. Een analist zei onlangs wel dat de prijzen iets verlaagd worden. De iPhone X Plus zou naar verluidt de prijs van de huidige iPhone X krijgen, terwijl de iPhone X iets in prijs zakt. De iPhone 9 moet de goedkoopste, nieuwe iPhone worden. (Zie → Prijsverlaging: ‘iPhone X Plus even duur als huidige iPhone X’)

iPhone 2018
Klik/tap voor groter.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Mr.Bonzo.

  Als x koper ben ik blij dat niet al een opvolger komt. Was toch een significante prijssprong en zou het vreemd vinden als ik nu al een “out dated” toestel had

 • Profielfoto
  Frank Scholten

  Komt tevens een nieuwe ‘X’ (5.8 inch). ‘Drie nieuwe iPhones’

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Ze zien er ook wel weer heel anders uit dan de 6 die ik nu heb, weer zo’n onhandig niet goed vast te houden model.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Mr.Bonzo. op 30 juli 2018 13:01
  Als x koper ben ik blij dat niet al een opvolger komt. Was toch een significante prijssprong en zou het vreemd vinden als ik nu al een “out dated” toestel had

  Even lezen, er komt wel een opvolger van de X. Althans, volgens dit artikel.

 • Profielfoto
  Niels

  Saai, zelfde phone met wat verbeterde specs zodat het de ‘snelste iPhone ooit’ wordt. Enige interessante ontwikkeling zou een fikse prijsdaling zijn.

  Anders wordt het zeker de iPhone 2019. Of de iPhone X van afgelopen jaar mocht mijn 7 Plus het eerder begeven.

 • Profielfoto
  Di May

  En wat moet er volgens Niels dan nog
  ‘revolutionair’ aan toegvoegd worden ?

 • Profielfoto
  NapO

  Ik blijf t bijzonder vinden dat apple een beetje aparte koers vaart. enkele camera’s op een evengoed dure iphone 9 en een OK scherm voor een premium prijs.

  wordt t dan toch tijd voor mij straks om over te stappen naar een ander merk?

 • Profielfoto
  Pick

  De vraag blijft natuurlijk in hoeverre een smartphone nog ‘echt’ te innoveren valt. Wel denk ik dat er nog steeds mogelijkheden liggen in ontwerp, gebruik van materialen en hardware updates. Maar als een 7 prima functioneert en de iPhone 9 ziet er zo goed als hetzelfde uit…..tja waarom zou je dan een nieuwe kopen? Als ik een nieuw toestel koop wil ik wel weer wat anders in mijn handen hebben. En wat maakt Apple nu nog uniek? Ik had recent een Huawai in mijn handen die een fractie koste van een iPhone en ik was verbaasd hoe goed deze werkte. Zelfs Android viel me mee. Lastige markt is het, al wordt er nog bakken met geld in verdient blijkbaar.

 • Profielfoto
  tav

  Ik ken vele mensen en die zijn nog perfect happy met de 4 en 5 s…

 • Profielfoto
  JLnl

  tav op 30 juli 2018 16:08
  Ik ken vele mensen en die zijn nog perfect happy met de 4 en 5 s…

  Dan heb je wellicht wat oudere kennissen want onder de 50 zie ik niemand meer met een 5s lopen en een 4 heb ik dit hele jaar sowieso nog niet gezien.

 • Profielfoto
  Loyd

  Ben zelf een oude lul van 56 maar probeer toch elke twee jaar mn iPhone te vernieuwen.

 • Profielfoto
  Niels

  Di May op 30 juli 2018 15:18
  En wat moet er volgens Niels dan nog
  ‘revolutionair’ aan toegvoegd worden ?

  Om maar een paar dingen te noemen:

  – Nieuwe batterij technologie (voorlopig toekomstmuziek, maar hoe lekker zou het zijn als je batterij een week of een maand mee zou gaan)

  – Verdwijnen van de notch. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de notch niet lelijk, maar zonder zou toch veel mooier zijn.

  – Dunnere bezels. Ja de huidige bezels zijn vrij dun, maar een randloos scherm moet in de toekomst toch mogelijk zijn (Oppo komt toch aardig in de buurt met de Find X).

  – Touch ID terug in het scherm. Niet als vervanging van Face ID maar als alternatief.

  – Verbeterd camera systeem (grotere sensor, andere lenzen).

 • Profielfoto
  8-1 ja

  Of je nu wel of niet elk jaar of twee jaar je iPhone vervangt met het nieuwste model, je zou je toch kunnen afvragen of 1 of 2 camera’s en wat meer processorkracht echt zoveel toevoegd aan je dagelijks leven  en is je dat honderden euro’s waard?

  ik zelf vind het volslagen decadent en idioot om een apparaat van meer dan 700 € zo snel af te schrijven en vervang de mijne daarom ook beslist niet binnen vijf jaar.

  Het is ook leuker zo lang te wachten. Je houd geld over voor wat anders maar het verschil in technologische vooruitgang is na 5 jaar ook groter.