Zo fix je autocorrect op je iPhone of iPad

Door: Rajno van Wilgenburg - 1 reactie

Bezitters van een iPhone of iPad hebben ongetwijfeld een haat-liefdeverhouding met autocorrect. De functie die automatisch woorden vervangt kan gênante spelfouten voorkomen, maar soms lijkt het zijn eigen leven te gaan leiden.

Dat komt onder andere omdat Apple machine learning heeft geïmplementeerd. Autocorrect past zich daarmee aan je typegedrag aan, maar als je telkens dezelfde fout maakt of een woord voor de grap een paar keer in hoofdletters hebt getypt, wordt dat overgenomen.

Autocorrect resetten op iOS

Deze foutjes zijn eenvoudig te herstellen door autocorrect te resetten. Je begint dan weer met een schone lei en krijgt alleen de verbeteringen waar Apple standaard honderd procent zeker van is. Reset autocorrect als volgt:

 1. Ga naar Instellingen en selecteer Algemeen.
 2. Scroll helemaal naar onder en kies voor Stel opnieuw in.
 3. Tik op de optie Herstel toetsenbordwoordenboek.
autocorrect resetten iOS
Klik/tap voor groter.

Als dit niet werkt

Zie je na het herstellen van het woordenboek nog steeds vreemde woorden? Dan heeft iemand mogelijk je iPhone of iPad in handen gekregen en besloten je even goed te pesten. Waarschijnlijk staan er woordvervangingen aan. Zo wordt iOS geïnstrueerd om van een bepaald woord iets compleet anders te maken. Om dit te verwijderen volg je de volgende stappen.

 1. Ga naar Instellingen en selecteer Algemeen.
 2. Open de optie Toetsenbord en tik op Tekstvervanging.
 3. Verwijder alle vervangingen die je niet gebruikt uit de lijst.
iOS autocorrect fix
Klik/tap voor groter.

One More Thing-hulplijn

Heb jij een brandende vraag? Kom je ergens niet uit of ben je een instelling na de laatste iOS of macOS update kwijt? Ga dan snel naar de tip-pagina van One More Thing. Kom je er dan nog niet uit, leg je vraag dan voor aan de vele experts op ons forum.

Reacties

1 reactie
 • Profielfoto
  Remko

  Pffff
  [stel opnieuw in]
  Zonder dit te hebben gelezen zou ik denken dat het een ‘totale stel opnieuw in’
  En gat ik niet gedacht dat het voor autocorrect is. Lekker duidelijke omschrijving