Jan de Raab
Jan de Raab App Store 2 juli 2018

Overtref je vrienden en mis nooit meer een film met Willem

Met enige regelmaat verschijnen er nieuwe apps en heel af en toe zit er een bij die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De film-app ‘Willem’ behoort zeker tot die categorie. De app wordt gemaakt door het team achter Pathé Thuis en is erg compleet.

Er zijn al een boel apps die je laten zien welke film waar draait, maar Willem gaat een stapje verder. Zo kun je films beoordelen, een melding instellen voor het bekijken van een bepaalde film of een wishlist aanmaken met films die je absoluut nog moet gaan zien. Deze functies zijn in de laatste update toe zijn gevoegd.

Trending-functie en leaderboard

Een andere nieuwe functionaliteit in de Willem-app is de Trending-functie. Hier zie je welke films in de afgelopen periode (7 of 30 dagen) het meest zijn bekeken. Je kan ook filmlijsten bekijken waarbij de films zijn gesorteerd op thema. Ook de ‘Willem 100’ is een leuke nieuwe functie, die laat je een lijst zien met 100 films die de afgelopen 6 maanden het beste zijn beoordeeld.

Klik/tap voor groter.

De leukste functie is echter de mogelijkheid om de app te koppelen aan je Facebook-account. Zo kun je per film zien welke beoordeling er is achtergelaten én er is een leaderboard. Je ziet dan wie van je vrienden welke film heeft gekeken. De app houdt ook bij wie van je vrienden de meeste films heeft gezien. Zo wordt het kinderspel om een wedstrijd film kijken te organiseren.

Voor Android en iOS

De app is er zowel voor Android als iOS en zonder twijfel een interessant app voor filmliefhebbers. Willem is gratis te downloaden en bevat geen advertenties. Omdat het team achter Pathé Thuis de app maakt, zijn er wel veel verwijzingen naar de on-demand-dienst van Pathé. Die zijn echter een stuk minder storend dan banners.

Reageer op artikel:
Overtref je vrienden en mis nooit meer een film met Willem
Sluiten