Fast.com meet nu ook je uploadsnelheid en latency

Door: Jan de Raab - 8 reacties

In 2016 lanceerde Netflix Fast.com. Het werd al snel een van de meest eenvoudige manieren om je downloadsnelheid te meten. Die snelheid is van groot belang voor diensten zoals Netflix. Je wil immers niet dat je serie constant buffert.

De streamingdienst heeft op veler verzoek nu besloten om meer informatie over de internetverbinding te verzamelen. Zo meet Fast nu ook je uploadsnelheid en de latency. Deze gegevens zijn belangrijk om te checken of je provider wel de snelheid levert die je beloofd is.

Nieuwe metingen fast.com

Na de afgelopen twee jaar meer dan een half miljard snelheidstests te hebben uitgevoerd, meet en toont Fast.com nu ook je uploadsnelheid en de latency (ping). Die laatste is niet zo belangrijk bij streamen, maar is van essentieel belang bij bijvoorbeeld online gaming.

fast.com
Klik/tap voor groter.

Natuurlijk zijn er talloze andere websites en apps die dit ook doen, maar die zitten vaak vol advertenties. In dat opzicht is Fast.com anders, daar zie geen storende advertenties. Dat komt omdat de dienst op zich geen winst hoeft te maken. Het is een service van Netflix.

Meet je actuele internetsnelheid

Voor een goede snelheidsmeting surf je dus naar Fast.com of gebruik je de gratis app. Die is op moment van schrijven helaas nog niet geoptimaliseerd voor iPhone X. Zodra de pagina of app is geladen, wordt de downloadsnelheid getest. Als die test is voltooid, kun je op ‘meer info weergeven’ klikken om de overige metingen uit te voeren.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  vuurvreter

  Die app gebruik ik al jaren en ben er zeer content mee. Doet wat het doen moet zonder poespas.

 • Profielfoto
  MJNZ

  De app doet dat nu ook, alleen nog geen X support..

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Speedtest. Heeft een iOS en macOS app die uitstekend werkt.

 • Profielfoto
  darthvader

  werkt.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Robin van Baalen op 19 juli 2018 23:34
  Speedtest. Heeft een iOS en macOS app die uitstekend werkt.

  Maar heeft een ander businessmodel dan Fast.com dus wat mij betreft ongeschikt

 • Profielfoto
  darthvader

  Biinjo, speedtest werkt vele malen beter.
  Daar komt FAST met afgeronde waarden die bovendien niet mogelijk zijn 230mbps. daar waar ik max. 200 heb.

 • Profielfoto
  Steo

  Oh, ik heb max 500mbps en zit doorgaans op +800mbps. Het is ook maar net wat de provider doorgeeft denk ik dan.

 • Profielfoto
  xaddict

  Is natuurlijk wel aardig om te melden dat FAST.com in stand is gekomen met hulp van speedtest. Dus waarschijnlijk dezelfde onderliggende technologie alleen dan over netflix’s server.

  Overigens origineel voornámelijk opgezet om kutbedrijven als ComCast te dwingen hun internetsnelheid niet omlaag te draaien bij gebruik van Netflix.