Jan de Raab
Jan de Raab Diensten 19 juli 2018

Fast.com meet nu ook je uploadsnelheid en latency

In 2016 lanceerde Netflix Fast.com. Het werd al snel een van de meest eenvoudige manieren om je downloadsnelheid te meten. Die snelheid is van groot belang voor diensten zoals Netflix. Je wil immers niet dat je serie constant buffert.

De streamingdienst heeft op veler verzoek nu besloten om meer informatie over de internetverbinding te verzamelen. Zo meet Fast nu ook je uploadsnelheid en de latency. Deze gegevens zijn belangrijk om te checken of je provider wel de snelheid levert die je beloofd is.

Nieuwe metingen fast.com

Na de afgelopen twee jaar meer dan een half miljard snelheidstests te hebben uitgevoerd, meet en toont Fast.com nu ook je uploadsnelheid en de latency (ping). Die laatste is niet zo belangrijk bij streamen, maar is van essentieel belang bij bijvoorbeeld online gaming.

Klik/tap voor groter.

Natuurlijk zijn er talloze andere websites en apps die dit ook doen, maar die zitten vaak vol advertenties. In dat opzicht is Fast.com anders, daar zie geen storende advertenties. Dat komt omdat de dienst op zich geen winst hoeft te maken. Het is een service van Netflix.

Meet je actuele internetsnelheid

Voor een goede snelheidsmeting surf je dus naar Fast.com of gebruik je de gratis app. Die is op moment van schrijven helaas nog niet geoptimaliseerd voor iPhone X. Zodra de pagina of app is geladen, wordt de downloadsnelheid getest. Als die test is voltooid, kun je op ‘meer info weergeven’ klikken om de overige metingen uit te voeren.

Reageer op artikel:
Fast.com meet nu ook je uploadsnelheid en latency
Sluiten