Face ID in iPad Pro 2018? iOS 12 levert het bewijs

Door: Rajno van Wilgenburg - 2 reacties

Terwijl wij alle nieuwe functies van iOS 12 verkennen, is een bekende ontwikkelaar dieper gaan graven. Hij vond ondersteuning voor Animoji op de iPad Pro. Dit lijkt op het doorslaggevende bewijs voor een iPad Pro die voorzien is van gezichtsscanner Face ID.

De ontdekking werd gedaan door Steven Troughton-Smith, die vaker verrassende ontdekkingen doet in bètaversies van iOS. De ontwikkelaar trof in een library van de iOS 12-bèta het volledige AvatarKit-framework op iPad-formaat aan.

Net als de iPhone X

De AvatarKit-software stuurt de Animoji-functie aan. Om de emoji die op je gezicht reageren zo vloeiend te laten bewegen, is dezelfde frontcamera nodig als in de iPhone X. Oftewel: in deze iPad Pro zit de TrueDepth-camera die in staat is om je gezicht te scannen. Waarschijnlijk gaat het om een verbeterde versie van Face ID, die je gezicht zowel horizontaal als verticaal kan scannen. Een iPad wordt immers in beide standen gebruikt. Een screenshot laat weinig aan de verbeelding over. Het Animoji-scherm is klaar voor de iPad Pro.

iPad Pro met Face ID
Klik/tap voor groter

iPad Pro zonder home-knop?

De nieuwe iPad Pro kan nog meer op de iPhone X lijken. Zo zou het goed kunnen dat de aankomende tablet het eerste model wordt zonder home-knop. Dit zou de iPad nog smallere schermranden geven. Dit is meer dan speculatie, aangezien iOS 12 op de iPad dezelfde gebaren gebruikt als op de iPhone X.

Het is niet de eerste keer dat iOS 12 voor informatielekken zorgt. Eerder werden de komst van een iPad met Face ID al enigszins bevestigd toen bleek dat het configuratiescherm voor Face ID in de bèta bleek te zat. Zoals altijd moeten we afsluiten met: “We kunnen het pas met zekerheid zeggen als Tim Cook het zelf op ’t podium heeft verteld.” Maar die nieuwe iPad Pro met Face ID lijkt er gewoon te komen. De vraag die niet door een iOS 12-bèta beantwoord kan worden is: notch of geen notch?

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Cybertopian

  Ik vraag me af of Face ID handig is met en iPad. Telefoon heb je meestal nog wel in de hand en dus voor je neus.

  Maar als die (naast je) op tafel ligt was dat met Touch ID geen probleem, maar met Face ID moet je hem optillen. En iPads worden toch vaker liggend of in een andere positie gebruikt.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Touchid werkt prima voor mij