Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Diensten 26 juli 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple’s Design Resources zijn klaar voor iOS 12

iOS 12 komt eraan en Apple heeft zijn Design Resources bijgewerkt voor de nieuwste iOS-versie Met deze elementen kunnen ontwikkelaars gemakkelijk ontwerpen voor hun apps maken. Ben je ontwikkelaar of ontwerper? Dan doe je er goed aan de laatste versie te downloaden.

Apple voegde vorige maand al enkele iOS 12-elementen en een Keynote Kit toe aan zijn Design Resources. Nu zijn via de website voor ontwikkelaars nagenoeg alle UI-elementen toegevoegd. Het beperkt zich trouwens niet tot iOS, want er zijn ook elementen voor Mac-apps beschikbaar. Inclusief iconen voor de Touch Bar.

Design Resources, makkelijker dan ooit

De nieuwe iOS 12-elementen zijn niet alleen voor Photoshop, maar ook voor Adobe XD en Keynote beschikbaar. In Sketch zijn alle iOS-elementen zelfs los te downloaden zodat je ze direct in de bibliotheek van de app kunt plaatsen. Hoe je het prototype van je app ook maakt, tegenwoordig heeft Apple alle grafische elementen die bij je workflow passen.

Elementen voor iOS 12-apps – Klik/tap voor groter.

Naast elementen voor iOS 12 zijn er ook AppKit-elementen voor het maken van Mac-apps en watch face templates voor het maken van complicaties op de Apple Watch. Wil je estetisch volledig binnen Apples’s lijntjes kleuren? Dan zijn er ook kleurenkaarten en tekststijlen beschikbaar.

Glyphs voor de Touch Bar – Klik/tap voor groter

Ben je ontwikkelaar of ontwerper? Dan doe je er goed aan om even een kijkje te nemen op de developer-site van Apple en de nieuwe elementen te downloaden. Nieuwsgierig hoe een app tot stand komt? Bekijken dan de Keynote Kit. Die kun je ook zonder grafische software openen en bevat alle elementen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Apple’s Design Resources zijn klaar voor iOS 12
Sluiten