Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juli 2018

Derde publieke bèta iOS 12 brengt 5 vernieuwingen

De derde publieke bètaversie van iOS 12 is nu beschikbaar. Hoewel Apple ervoor gekozen heeft om zich in iOS 12 te concentreren op prestaties en stabiliteit, bevat de toekomstige versie van het besturingssysteem voor iPhone en iPad toch veel nieuwe functies. Ook in iOS 12 publieke bèta 3 zitten weer een aantal verfijningen en vernieuwingen.

1) Inzicht per app in schermtijd

Een van de belangrijkste nieuwe functies van iOS 12 is schermtijd. Hiermee kun je zien hoe vaak je je iPhone of iPad eigenlijk gebruikt. Je kunt jezelf ook limieten opleggen en kijken waar je het meest mee bezig bent. In eerdere bètaversies van iOS 12 was het alleen mogelijk om dit per categorie te zien. Maar in de bèta die nu uit is, kun je ook op een app inzoomen.

Klik/tap voor groter.

2) Meer geanimeerde sport-stickers in iMessage

In de vorige beta voegde Apple nieuwe iMessage-stickers in het thema van de Activiteit-app toe. In de derde publieke bèta van iOS 12 zijn weer extra varianten toegevoegd. Zo is er een sporter in een rolstoel, een tafeltennis-sticker en meer. Leuk om iemand uit te dagen om te gaan sporten.

Klik/tap voor groter.

3) Mobiel datagebruik duidelijker zichtbaar

Op deze verbetering hebben we lang gewacht. Apple sorteert in het scherm dat aangeeft hoeveel mobiele data is gebruikt de apps niet langer op naam, maar op hoeveelheid gebruikte data. Een kleine, maar welkome verbetering.

Klik/tap voor groter.

4) Meer opties voor Memoji

Ook een belangrijke nieuwe functie: Memoji. Je maakt er een virtueel spiegelbeeld van jezelf, of ieder ander mens mee. De opties om je Memoji vorm te geven, zijn echter nog een beetje beperkt. In de derde publieke bèta van iOS 12 voegt Apple meer stijlen lippen toe en kun je ook zilveren oorringen en bellen kiezen. Waarschijnlijk volgen er in volgende versies nog meer opties.

Klik/tap voor groter.

5) Zoeken op ontwikkelaar in de App Store

Tot slot is er nog een kleine verbetering in de App Store toegevoegd. Je kunt nu niet alleen zoeken op naam van een app, maar ook op naam van een ontwikkelaar. Handig als je bijvoorbeeld alle apps van Google of Microsoft in beeld wil hebben.

Back-up maken en publieke bèta iOS 12 installeren

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de publiek bèta inmiddels installeren. Natuurlijk is het altijd raadzaam apparaten goed te back-uppen voor het installeren van publieke bètaversies. Maak van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Na een reboot verschijnt iOS 12 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…


Liever geen publieke bèta installeren? Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Derde publieke bèta iOS 12 brengt 5 vernieuwingen
Sluiten