Nieuwe Chinese Apple Store mixt design met natuur en technologie

Door: Raymon Mens - 3 reacties
Apple Store China 16x9
Afbeelding: Apple

Het concept van de Apple Store wordt ieder jaar cooler en met de nieuwste winkel in China heeft Apple zichzelf wat ons betreft overtroffen. Ook zo benieuwd hoe een Apple Store er in 2050 uit zou zien? De pas geopende winkel in de Chinese stad Macau komt al aardig in de buurt. Er is een indrukwekkende mix van design, natuur en technologie.

Nieuwe Apple Store in Macau

De Britse architectenstudio Foster + Partners heeft de eerste foto’s gedeeld van de nieuwe Apple Store in Macau, het Las Vegas van China. Puik staaltje vakwerk van de Britse architecten en designers, die een prachtige mix hebben gecreëerd van minimalistisch design, natuur en technologie. “We wilden samen met Apple een oase van rust creëren”, aldus de studio in een statement.

Het gebouw is gemaakt van dunne lagen steen en glas, dat zo verlicht is dat het op een papieren lantaarn lijkt. Niet alleen buiten, maar ook in het gebouw zie je overal bamboeplanten en ander groen. Dat gecombineerd met het minimalistische interieur en de mooie producten maakt Apple Cotai Central, zoals de Apple Store heet, tot een gebouw waar wij de hele dag willen rondsnuffelen. Een voorbeeld voor andere winkels en bedrijven.

Hier zijn de eerste foto’s

Foster + Partners heeft tijdens de totstandkoming van dit project samengewerkt met Jonathan -Jony- Ive, hoofd design van Apple. Het gebouw werd 29 juni geopend. Bekijk de hieronder de eerste foto’s.

Apple Store Macau 1
Klik/tap voor groter.
Apple Store Macau 2
Klik/tap voor groter.
Apple Store Macau 3
Klik/tap voor groter.
Apple Store Macau 4
Klik/tap voor groter.
Apple Store Macau 5
Klik/tap voor groter.
Apple Store Macau 6
Klik/tap voor groter.
Apple Store Macau 7
Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  ¿`„

  Politiek Systeem deugd voor geen meter maar wat een schoonheid!

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Mooi hoor, geen schroefje te zien. Zal alles gelijmd zijn?

 • Profielfoto
  UtregCity

  Wow!