Jan de Raab
Jan de Raab Diensten 6 juli 2018

Online TV-dienst Canal Digitaal biedt veel voor weinig

Veel voor weinig. Dat moet ongeveer de gedachtegang van Canal Digitaal zijn geweest. De provider die je waarschijnlijk nog wel kent van de satelliettelevisie is begonnen met het aanbieden van online TV-abonnementen met app.

Canal Digitaal biedt twee abonnementen aan. Het eerste abonnement heet ‘vol’ en bevat 45 zenders. Het tweede abonnement biedt maar liefst 62 kanalen en heet dan ook ‘bomvol’. Het kleine pakket kost een tientje per maand, terwijl het grotere pakket € 14,95 gaat kosten.

Programma gemist en live TV

De nieuwe dienst van het bedrijf voorziet ook in een ‘tv-gemist’ functie. Zo kunnen abonnees tot 7 dagen terug programma’s bekijken. De app die bij de abonnementen hoort, werkt op zowel Android- als iOS-apparaten. Helaas is er geen Apple TV-app, maar je kunt wel AirPlay of Chromecast naar een groot scherm streamen. Kijken via de browser is ook mogelijk.

Klik/tap voor groter.

Abonnees van satelliettelevisie konden al gebruik maken van de app. Nu maakt de provider het dus mogelijk om voor het kijken via de app een apart abonnement af te sluiten. Handig als je verder niets afneemt van Canal Digitaal.

Steeds meer online TV-diensten

Rond het WK zijn er steeds meer online TV-diensten die de aandacht op zich willen vestigen. Zo heeft NL ZIET tegenwoordig een Apple TV-app en startte T-Mobile onlangs met een Apple TV-app die een decoder kan vervangen. Canal Digitaal heeft niet het meest uitgebreide app-aanbod, maar biedt verreweg de meeste zenders.

Reageer op artikel:
Online TV-dienst Canal Digitaal biedt veel voor weinig
Sluiten