Online TV-dienst Canal Digitaal biedt veel voor weinig

Door: Jan de Raab - 9 reacties

Veel voor weinig. Dat moet ongeveer de gedachtegang van Canal Digitaal zijn geweest. De provider die je waarschijnlijk nog wel kent van de satelliettelevisie is begonnen met het aanbieden van online TV-abonnementen met app.

Canal Digitaal biedt twee abonnementen aan. Het eerste abonnement heet ‘vol’ en bevat 45 zenders. Het tweede abonnement biedt maar liefst 62 kanalen en heet dan ook ‘bomvol’. Het kleine pakket kost een tientje per maand, terwijl het grotere pakket € 14,95 gaat kosten.

Programma gemist en live TV

De nieuwe dienst van het bedrijf voorziet ook in een ‘tv-gemist’ functie. Zo kunnen abonnees tot 7 dagen terug programma’s bekijken. De app die bij de abonnementen hoort, werkt op zowel Android- als iOS-apparaten. Helaas is er geen Apple TV-app, maar je kunt wel AirPlay of Chromecast naar een groot scherm streamen. Kijken via de browser is ook mogelijk.

Canal Digitaal TV-app
Klik/tap voor groter.

Abonnees van satelliettelevisie konden al gebruik maken van de app. Nu maakt de provider het dus mogelijk om voor het kijken via de app een apart abonnement af te sluiten. Handig als je verder niets afneemt van Canal Digitaal.

Steeds meer online TV-diensten

Rond het WK zijn er steeds meer online TV-diensten die de aandacht op zich willen vestigen. Zo heeft NL ZIET tegenwoordig een Apple TV-app en startte T-Mobile onlangs met een Apple TV-app die een decoder kan vervangen. Canal Digitaal heeft niet het meest uitgebreide app-aanbod, maar biedt verreweg de meeste zenders.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  pippen2

  Dit is een mooie dienst. Hopelijk volgt er nog een Apple TV app. Ook het vermelden waard: gebruikers krijgen ook een smartcard om CanalDigitaal via de schotel te bekijken. Dus voor wie regelmatig gaat kamperen is dit toch een mooi aanbod.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Kan er een overzicht komen van alle online TV aanbieders (of even updaten en hier in de reacties linken)? Begin toch een beetje het overzicht kwijt te raken. Wellicht ook niet, want.. de enige twee partijen bij wie je een op zich zelf staand abonnement kan afsluiten is NLZiet en Canal Digitaal nu? T-mobile helaas niet, want daarvoor moet je T-Mobile klant zijn.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Doe er direct even een zenderoverzicht per aanbieder bij.. Zit te kijken bij Canal Digitaal, maar wat kansloos zeg.. Nergens vind je het zenderpakket bij vol en bomvol.. Alleen de standaard TV zender overzicht. Daar heb je niks aan.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Even nagevraagd bij CanalDigitaal. De exacte zendergids staat nog niet online, maar kreeg wel het volgende wat helpt..

   

  Hoi Sander,

  Vol komt overeen met het Basis HD pakket en Bomvol met het Familie HD pakket. Zo heb je in iedergeval een beetje info.

  Lex

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dan was ik niet de enige die de zendergids niet kon vinden. Had het bij hun PR-afdeling nagevraagd, maar die hadden nog niet geantwoord. Dit helpt ook, thanks! Het is idd tijd voor een vergelijkend/koopadvies-artikel.

 • Profielfoto
  edou

  Jammer dat je weer een maand opzegtermijn hebt. Het fijne bij de abonnementsvorm van Apple Music of Netflix via de iTunes store is dat je het naar believen aan of uit kan zetten.

 • Profielfoto
  Wimusia

  Vilscon op 6 juli 2018 13:04
  Doe er direct even een zenderoverzicht per aanbieder bij.. Zit te kijken bij Canal Digitaal, maar wat kansloos zeg.. Nergens vind je het zenderpakket bij vol en bomvol.. Alleen de standaard TV zender overzicht. Daar heb je niks aan.

  Geen ene reet. Ik wil een zenderoverzicht!

 • Profielfoto
  NapO

  Slim idee van kanaal digitaal, wat ze doen is nu weinig abonnement vragen en als we straks een hoop mensen een abonnement hebben afgenomen verhogen ze de abonnementsprijs. Kanaal digitaal was vroeger super sterk in het aanbieden van tv via de schotel maar daar hebben ze nu een enorm deel van de markt verloren. Dus ze moeten nu zieltjes winnen.

 • Profielfoto
  appievanr

  Chromecast?