iPhone 9 mogelijk toch vertraagd

Door: Night - 6 reacties
iPhone X Plus budget iPhone vertraagd

Volgens alle geruchten zou Apple in september drie nieuwe iPhones introduceren. De massaproductie van de LCD ‘budget iPhone’ kampt echter mogelijk met vertraging in de levertijd.

Drie nieuwe modellen

Voor de tweede keer in de geschiedenis brengt Apple in september drie nieuwe iPhones tegelijk uit. In 2014 stapte het bedrijf al over van een naar twee nieuwe modellen, de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Elk volgend jaar werden weer twee nieuwe topmodellen geïntroduceerd. Vorig jaar werd het aantal opgeschroefd naar drie: de iPhone 8, de 8 Plus en een nieuw vlaggenschip, de iPhone X. Dat van een aantal modellen ook een PRODUCT(RED) uitvoering werd uitgebracht, laten we even buiten beschouwing.

De verwachting is dat Apple in september wederom drie nieuwe modellen op de markt gaat brengen. De budget iPhone, de opvolger van de huidige iPhone X en zijn grote broer die in de volksmond iPhone X Plus genoemd wordt. Overigens zal Apple deze namen hoogstwaarschijnlijk niet gaan hanteren. Hoe de telefoons wél gaan heten, zullen we bij de introductie in september gaan merken.

iPhone X Plus budget iPhone vertraagd

Problemen met strooilicht

Volgens rapporten werd tijdens kwaliteitscontroles vastgesteld dat het LCD-scherm van de budget iPhone te kampen heeft met strooilicht, veroorzaakt door de backlight unit. Het probleem is inmiddels opgelost maar in eerste instantie werd hierdoor een vertraging van 6 weken in de levertijd verwacht. Dit is inmiddels teruggebracht naar 1 maand. Navraag bij Apple over deze vertraging heeft nog geen antwoord opgeleverd.

Mocht Apple besluiten toch alle drie de modellen gelijktijdig te introduceren zal levering toch problematisch worden. Door de vertraging in het leveringsproces en de verwachte populariteit van het budget model zal Apple bij de introductie te weinig voorraad hebben om direct te kunnen uitleveren. Er wordt dan ook verwacht dat klanten die de LCD-uitvoering van de iPhone bestellen, deze pas op zijn vroegst eind oktober zullen ontvangen.

iPhone X kampte ook al met vertraagde levering

Ook vorig jaar werd – ondanks de introductie van alle drie de modellen in september – de iPhone X ook vertraagd uitgeleverd. Klanten ontvingen hun topmodel toen pas in november. De verwachting is dan ook dat Apple komende september de drie nieuwe modellen gewoon zal presenteren.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  KR1275

  Als straks alle iPhones een hap uit het scherm krijgen, wordt de keuze in elk geval een stuk gemakkelijker: géén iPhone na mijn huidige 7.

 • Profielfoto
  Night

  Hap uit het scherm. Tsja, klinkt logisch 🤔 (NOT)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  KR1275 op 25 juli 2018 19:30
  Als straks alle iPhones een hap uit het scherm krijgen, wordt de keuze in elk geval een stuk gemakkelijker: géén iPhone na mijn huidige 7.

  Dan blijf je toch lekker je 7 gebruiken tot die notch uiteindelijk weg is. Want, jawel, zolang zal je iPhone wel meegaan als je er een beetje zuinig mee omspringt.

  Mij stoort die hap trouwens niet zoveel als de hap die er uit je budget geslagen wordt.

 • Profielfoto
  Robert848

  In 2013, een jaar eerder dan in het artikel genoemd wordt, introduceerde Apple al twee iPhones: de 5s en de 5c.

 • Profielfoto
  SvS

  KR1275 op 25 juli 2018 19:30
  Als straks alle iPhones een hap uit het scherm krijgen, wordt de keuze in elk geval een stuk gemakkelijker: géén iPhone na mijn huidige 7.

  Dan moet je je vast ook storen aan Apple logo met een hap eruit. Hier eindelijk eens X in winkel bekeken, zelf vind ik het niet zo storend, eerder mooier dan de brede witte bezels van oudere modellen.

 • Profielfoto
  Dashter

  KR1275 op 25 juli 2018 19:30
  Als straks alle iPhones een hap uit het scherm krijgen, wordt de keuze in elk geval een stuk gemakkelijker: géén iPhone na mijn huidige 7.

  Mijn 6S is vorige week stukgegaan. Een beetje zuur om nu een iPhone te moeten kopen. Maar ik heb een nieuwe 8 op de kop weten te tikken, die hoop ik te gebruiken tot de notch op de nieuwe iPhones is verdwenen. Idealiter zit er tegen dan opnieuw een vingerafdrukscanner (onder het scherm) in de iPhones, maar dat acht ik wat minder waarschijnlijk.