Belkin lanceert eerste MFi-powerbank met Lightning

Door: Raymon Mens - 10 reacties
iPhone lightning

Terwijl andere fabrikanten de overstap naar USB-C wagen, lijkt Apple’s Lightning-connector vastbesloten om te blijven. Belkin is aan boord en komt vandaag met een powerbank die via Lightning opgeladen kan worden. De BOOST↑CHARGE heeft een capaciteit van 10.000 mAh.

Dit is niet de eerste powerbank met een Lightning-connector, maar wel de eerste die door Apple MFi-gecertificeerd is (Made for iPhone en iPad). Dat garandeert compatibiliteit met alle toekomstige iOS-apparaten. Concurrent Aukey heeft ook Lightning-modellen, maar die zijn niet MFi.

Belkin BOOST↑CHARGE 10.000 mAh

Op de Lightning-poort en MFi-certificering na is de powerbank eigenlijk niet zo bijzonder. De capaciteit van 10.000 mAh is genoeg om een iPhone twee tot drie keer volledig op te laden, maar het is zeker niet het grootste exemplaar dat je kunt kopen. Concurrent Aukey biedt bijvoorbeeld een 20.000 mAh Lightning-powerbank aan. Maar die heeft Apple’s certificering niet.

Belkin Lightning powerbank
Klik/tap voor groter.

Belkin start de verkoop in augustus. De Amerikaanse prijs is 60 dollar en de Europese prijs wijkt vaak niet veel af. Het is dus zeker geen goedkope powerbank en dat komt waarschijnlijk omdat een certificering van Apple niet gratis is. Het gemak van één kabel die alles op kan laden heeft een prijskaartje. Tenzij het USB-C is, maar of dat ooit gaat gebeuren

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Domtoren

  Ik snap het voordeel hiervan niet. Ik heb allemaal USB naar Lightning kabels. Dan moet ik er dus een Lightning naar Lightning kabel bij kopen om mijn iPhone op te laden?

 • Profielfoto
  Marijn100

  Domtoren op 6 juli 2018 10:42
  Ik snap het voordeel hiervan niet. Ik heb allemaal USB naar Lightning kabels. Dan moet ik er dus een Lightning naar Lightning kabel bij kopen om mijn iPhone op te laden?

  Je kan de powerbank zelf opladen met een lightning-usb kabel;)

 • Profielfoto
  tav

  Goed, weer een kabeltje minder meesleuren

 • Profielfoto
  Maikelw

  Snap nog steeds niet hoe Apple het voor elkaar heeft gekregen zich nooit aan een internationale en in Europa verplichte standaard te houden qua oplaadkabeltjes. Erg vreemd en zelfs irritant te noemen.

 • Profielfoto
  Maarten

  Je zegt het verkeerd. Ze houden zich er wel aan. Het gaat om het blokje die moet USB-A zijn

 • Profielfoto
  McMeller

  Laat ze nou eens een beetje voort maken met USB-C. En dan bedoel ik niet aan de iOS-zijde, maar het andere uiteinde. Het is een leuk idee dat je deze powerbank met Lightning kunt opladen, maar had er dan ook direct USB-C in plaats van USB-A ingestopt. Dan had je het zelfs nog zou kunnen doen dat je hem daar óók mee kunt opladen. Oké, dan heb je dus een USB-C-Lightning-kabel nodig, maar door die erbij te stoppen wordt het al snel normaal.

  Wat mij betreft ook een USB-C-Lightning-kabel bij de volgende iPhone. Ja, dan is er een hele grote groep die de meegeleverde kabel niet kan gebruiken om de iPhone op een computer of bestaande oplader aan te sluiten. Maar velen van hen zullen nog wel een USB-A-Lightning-kabel hebben liggen, of kunnen die kopen. En als je je realiseert dat je een iPhone niet zonder extra kabel op je nieuwe MacBook Pro kunt aansluiten, vind ik dat eigenlijk nog veel gekker. Zodra Apple de pleister eraf trekt is het ineens normaal en zul je de aftermarket in rap tempo zien omschakelen van USB-A naar USB-C. Just do.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Op zich handig. Anders zeul je ook nog eens een usb-micro kabel mee om die powerbank mee op te laden.

  Maar Apple moet eigenlijk overstappen op USB-C, had dat bij de iPhone X al moeten doen. Ik moest zelfs bij mijn iPhone X van 1300 euro nog een kabel bijkopen om hem aan mijn MacBook te kunnen hangen.

  En omdat mijn ‘goedkope’ oortjes tegenwoordig ook lightning hebben kan ik die niet gebruiken op mijn Macbook. Ho-pe-loos!

 • Profielfoto
  SuperGroverT

  Maikelw op 6 juli 2018 11:35
  Snap nog steeds niet hoe Apple het voor elkaar heeft gekregen zich nooit aan een internationale en in Europa verplichte standaard te houden qua oplaadkabeltjes. Erg vreemd en zelfs irritant te noemen.

  Daarin is Apple echt niet de enige.
  Zo heeft Samsung de A6 (2018) met een micro USBaansluiting.
  Zijn broer de A8 (2018) heeft dan weer wel USB-C.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Die 20.000 mAh powerbank van Ugreen was toch ook MFI? https://9to5mac.com/2018/01/18/ugreen-power-bank-lightning-cable-20000-mah/

  Maar als iPhone 8 of X gebruiker kan je beter een power bank kopen met USB-C en USB-PD (USB Power Delivery) ondersteuning dan kan je tenminste supersnel je telefoon opladen.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  SuperGroverT op 6 juli 2018 14:29

  Maikelw op 6 juli 2018 11:35
  Snap nog steeds niet hoe Apple het voor elkaar heeft gekregen zich nooit aan een internationale en in Europa verplichte standaard te houden qua oplaadkabeltjes. Erg vreemd en zelfs irritant te noemen.

  Daarin is Apple echt niet de enige.
  Zo heeft Samsung de A6 (2018) met een micro USBaansluiting.
  Zijn broer de A8 (2018) heeft dan weer wel USB-C.

  Dat klopt, maar het grote verschil is dat geen van die interfaces eigendom van Samsung zijn. En dus kun je op elke straathoek voor een redelijk bedrag een kabeltje kopen.