Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 9 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

App verbergen maar toch blijven gebruiken op iPhone en iPad

Werk je in het diepste geheim aan een nieuwe app? Zit je niet te wachten op lastige vragen van vrienden over je Tinder-gebruik? Speel je een beschamend maar mega leuk spelletje op je iPhone of iPad. Er zijn een aantal trucjes die je helpen om een app te verbergen op je iPhone of iPad, maar toch te blijven gebruiken. Hier een stappenplan.

1) Verstop de app diep in een mapje

Misschien wel de meest voor de hand liggende, maar niet onbelangrijke stap. Een app is vrijwel altijd zichtbaar op je home-scherm, tenzij je ‘m op de tweede pagina van een mapje plaatst. Zorg dus dat je een map met apps hebt die uit meerdere pagina’s bestaat en zet de app die je wil verbergen op het laatste tabblad van de map.

Klik/tap voor groter.

2) Schakel notificaties uit

Natuurlijk is het ook niet de bedoeling dat een verborgen app notificaties kan sturen. Schakel de notificaties van de app als volgt uit:

  1. Open de ‘Instellingen’ van iOS
  2. Tik op ‘Berichtgeving’
  3. Tik op de app waarvan je notificaties wil verbergen
  4. Zet de schakelaar bovenaan bij ‘Sta berichtgeving toe’ uit

3) Schakel zoeksuggesties uit

Als verborgen app tussen je zoeksuggesties of de Siri-appsuggesties verschijnt, valt deze alsnog op. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Gelukkig kun je dit vrij gemakkelijk uitschakelen. Doe dit als volgt:

  1. Open de ‘Instellingen’ van iOS
  2. Tik op ‘Siri en zoeken’
  3. Tik op de app waarvan je notificaties wil verbergen. Mogelijk moet je even naar onder scrollen
  4. Zet de schakelaars bij ‘Zoeken, suggesties en trefwoorden’ en ook ‘Toon app’ uit
Klik/tap voor groter.

App verbergen: that’s it!

En that’s it! De app is nu verborgen. Niemand kan ‘m zien, behalve als je weet in welk mapje de app zit. Helaas is er geen mogelijkheid om het icoon te verbergen, maar deze stappen zouden genoeg moeten zijn om de aandacht van nieuwsgierige aagjes niet te trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
App verbergen maar toch blijven gebruiken op iPhone en iPad
Sluiten