Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe de Apple Watch Series 4 eruit kan gaan zien

Overweeg je een Apple Watch te kopen? Dan doe je er goed aan je geduld nog even te bewaren. In september wordt namelijk de Apple Watch Series 4 verwacht. Het belooft de eerste update aan de buitenkant van het horloge sinds 2014 te worden. Tot nu toe heeft Apple zich altijd op de hardware aan de binnenkant gefocust.

De Apple Watch Series 4 krijgt naar verluidt een 15 procent groter scherm, terwijl de behuizing nagenoeg even groot blijft. Apple kan de randen aanzienlijk dunner maken, waardoor er meer ruimte is voor een scherm. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo worden de schermen 1,57-inch (38mm Watch) en 1,78-inch (42mm Watch) groot.

Renders geven idee van Apple Watch Series 4

Omdat het Apple Watch-scherm zo klein is, zal een klein beetje meer ruimte de bruikbaarheid van de wearable aanzienlijk verbeteren. Wijzerplaten kunnen grotere cijfers en meer details bevatten en foto’s zijn beter te bekijken. Je hoeft minder te scrollen omdat in lijsten van apps meer tekst op het scherm past. Hoe gaat dat eruit zien? Deze renders die 9to5Mac liet maken, geven een idee.

De 38mm Watch (links) en 42mm Watch (rechts) – Klik/tap voor groter.

Er gaan al een tijdje geruchten over de nieuwe Apple Watch. Zo wordt gesproken over een verbeterde hartslagsensor, die nauwkeurige hartfilmpjes kan maken. Ook schrapt Apple naar verluidt alle fysieke knoppen, die worden vervangen door virtuele knoppen met haptische feedback. Net als de home-knop van de iPhone. Zo ontstaat meer ruimte aan de binnenkant van de Watch voor bijvoorbeeld een grotere accu of krachtigere chip.

watchOS 5 verklapt komst nieuwe Apple Watch

De komst van de Apple Watch Series 4 is al zo goed als bevestigd. In de bètaversie van watchOS 5 zitten namelijk al verwijzingen naar een “Apple Watch 4”. Nu weten we ook hoe dat eruit kan gaan zien. Tot slot is er goed nieuws voor iedereen die fors heeft geïnvesteerd in Apple Watch-bandjes. Naar verluidt blijven de huidige bandjes gewoon compatibel met de nieuwe Apple Watch. We zien de wearable waarschijnlijk in september.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Dit is hoe de Apple Watch Series 4 eruit kan gaan zien
Sluiten