Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 11 juli 2018

Apple haalt grote namen binnen voor sci-fi serie ‘see’

Er komen steeds meer details naar buiten over Apple’s plannen met entertainment. Onlangs werd duidelijk dat er volgens jaar een voordelig geprijsde bundel komt. Die bestaat uit Apple Music, Apple Video, Magazines en 500GB iCloud-opslag. Vandaag zijn er nieuwe details over een aankomende serie op Apple Video.

Het gaat om een sci-fi serie genaamd ‘see’ die zich in een toekomst afspeelt waarin mensen niet meer kunnen zien. De serie wordt gemaakt door Steven Knight (bekend van Peaky Blinders) en Francis Lawrence (director Hunger Games). Maar dat is nog niet alles.

Jason Momoa in de hoofdrol

De hoofdrol wordt gespeeld door Jason Momoa. Hij begon zijn carrière ooit in 2003 met een klein rolletje in Baywatch, maar heeft inmiddels een respectabele staat van dienst. Zo speelde hij de rol van Kahl Drogo in Game of Thrones en kun je hem ook nog kennen als Aquaman in de film Justice League. Wie de andere spelers zijn, is nog niet bekend.

Jason Momoa (afbeelding: Gilbert Carrasquillo/Getty Images) – Klik/tap voor groter.

Apple zou 8 tot 10 afleveringen van de sci-fi serie hebben besteld. Het verhaal speelt zich af in een toekomst waarin mensen niet meer kunnen zien. Dat brengt allerlei uitdagingen met zich mee, zoals opnieuw leren communiceren en jagen zonder zicht. Het wordt extra problematisch als een nieuwe tweeling wordt geboren die wél kan zien. Momoa speelt de rol van Baba Voss, een van de mannen die de leiding over een volk heeft en ze ook moet beschermen.

Apple Video al begin 2019 live?

De serie wordt onderdeel van Apple Video, de aankomende Netflix-concurrent van Apple. De afgelopen tijd zijn er veelvuldig berichten verschenen over series die Apple heeft gekocht. Van thriller tot sci-fi en van comedy tot cartoon. Aanvankelijk werd gedacht dat de dienst pas eind 2019 live zou gaan, maar een nieuw gerucht spreekt van ‘begin 2019’. Apple zou dan een entertainmentbundel lanceren, maar de videodienst zou ook los af te nemen zijn.

Reageer op artikel:
Apple haalt grote namen binnen voor sci-fi serie ‘see’
Sluiten