Raymon Mens
Raymon Mens Gesponsord 6 juli 2018

Apple is de toekomst van de werkvloer #adv

Zakenblad Forbes meldt dat het aantal Apple-apparaten op de werkvloer dit jaar met 20 procent is toegenomen. De verwachting is dat dit in 2020 verdubbeld zal zijn. Met al die Macs, iPhones en iPads op de werkvloer, neemt de druk op de IT-afdeling toe. Zij moeten al die apparaten beheren en goed samen laten werken met Windows en Android. Dat brengt enkele uitdagingen, maar ook geweldige voordelen met zich mee.

Apple in een Windows-omgeving

Bedrijven die vooral met Windows werken, hebben een extra grote kluif aan het beheren van Apple-apparaten. Apple heeft zelf tools die vooral op macOS werken en die zijn niet iedere systeembeheerder bekend. Gelukkig heeft Jamf -geen onbekende in de IT-wereld- recent de samenwerking met Microsoft Intune opgezocht. Met Jamf Pro kan een grote vloot iOS- en macOS-apparaten centraal beheerd worden. Inclusief integratie in de Active Directory van Microsoft. Daar worden beheerders blij van.

Zonder gedoe aan de slag met Mac

Het kopen en opzetten van een Windows-computer is een taak op zich. Vaak worden PC’s geleverd met allerlei vooraf geïnstalleerde software. Dat klinkt misschien als pluspunt, maar is het niet. Het gaat altijd om programma’s die in de weg zitten, de computer vertragen of na een korte proefperiode verlopen en met pop-ups komen (trialware). Dat komt de productiviteit van werknemer en beheerder niet ten goede. Het verwijderen van deze software is dan ook vaak een dagtaak.

Vergelijk dat eens met de Mac. Uitpakken, aanzetten en gaan. Apple levert geen vertragende software, trialware of malware mee en macOS is een schoon systeem dat direct klaar is voor gebruik. De IT-afdeling heeft zo geen dagtaak aan het opzetten van computers. Ook kunnen organisaties voor een “out-of-the-box-experience” kiezen. Hierbij wordt een Mac compleet klaar voor gebruik afgeleverd. Inclusief gebruikersaccounts en gewenste software. Werknemers kunnen hun eigen Mac uitpakken en alles staat klaar. Zeker in combinatie met Jamf Pro een haast magische ervaring!

Klik/tap voor groter.

De Mac is veilig

Door laptops zijn bedrijfsgegevens steeds verder verspreid. Met Jamf kan je de data op de laptop standaard voorzien van encryptie. De harde schijf van iedere Mac is dan volledig versleuteld. Zelfs als een laptop gestolen wordt, kan een kwaadwillende de gegevens niet zonder een wachtwoord raadplegen. Daarnaast is het gemakkelijk om te zien waar apparaten zich bevinden en met de software van Jamf Pro heb je de mogelijkheid om met één klik gegevens te vergrendelen of wissen. Ook is geen externe antivirus-oplossing meer nodig door het in macOS ingebouwde Xprotect.

Windows blijft beschikbaar

Het klinkt misschien gek, maar iedere Mac is ook een Windows-computer en biedt zo het beste van twee werelden. De kracht en eenvoud van macOS en de mogelijkheid om terug te grijpen naar Windows. Apple levert bij iedere Mac de functie ‘Bootcamp’ waarmee je Windows naast macOS kunt installeren. Even herstarten en je hebt een Windows-computer voor je neus. Met gratis software zoals Virtualbox kan Windows zelfs als venster binnen macOS draaien.

Klik/tap voor groter.

Beheer zonder grote investeringen

Het beheren van een grote hoeveelheid apparaten zorgt vaak voor hoofdpijn. De Windows-manier? Een dure server kopen en voor grote migraties externe kennis inhuren. De Mac-manier: het op een flexibele één keer goed regelen met bijvoorbeeld Jamf Pro. Dit biedt de mogelijkheid om voor ieder apparaat een blauwdruk te maken en deze uit te rollen. Alle inventarisatie wordt ook meteen geregeld. In plaats van enorme investeringen, maak je al gebruik van Jamf vanaf twee euro per apparaat per maand.

Het stopt echter niet bij beheer alleen, ook de helpdesk heeft door de Mac minder te doen. Techgigant IBM bespaart bijvoorbeeld 400 euro per jaar voor iedere PC die door een Mac vervangen wordt. Het aantal tickets op de helpdesk nam bij de uitrol van 30.000 Macs binnen een organisatie van 100.000 gebruikers met 187 procent af. Medewerkers met een Mac zeiden bovendien heel tevreden over hun laptop te zijn, terwijl Windows-gebruikers matig tevreden zijn.

Advies of hulp bij de overtap naar Apple?

Betere oplossingen voor beheer, minder druk op de helpdesk en gebruikers die tevreden zijn. Het is wel duidelijk dat Apple ook in business de toekomst is. De overstap maken? Apple Authorised Enterprise Reseller Pro Warehouse is al meer dan 10 jaar de zakelijk Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland. Met 100% focus op Apple in de zakelijke markt, zet Pro Warehouse haar kennis en ervaring op het gebied van inrichting, het beheer en de optimalisatie van IT bij bedrijven graag in om te adviseren en te begeleiden bij de keuzes voor de lange en de korte termijn. Meer weten over de diensten of voorbeeldcases van TMG en WeTransfer lezen? Bekijk ze op prowarehouse.nl.

Reageer op artikel:
Apple is de toekomst van de werkvloer #adv
Sluiten