Jan de Raab
Jan de Raab Apple Inc. 24 juli 2018

Nieuwe Apple Store in Milaan is op meerdere manieren bijzonder

Apple is weer een winkel rijker. Apple Piazza Liberty in Milaan is zowel voor Apple als voor de stad Milaan een bijzondere aanwinst. De nieuwe Apple Store is gelegen aan een van de meest inspirerende pleinen in het centrum van Milaan. Het project, dat zowel een openbaar plein als een winkel omvat, brengt het nieuwste winkelontwerp van Apple voor het eerst naar Italië.

De opening van de winkel zal aanstaande donderdag (26 juli) om 17:00 uur plaatsvinden. Apple geeft vandaag echter alvast een voorproefje van zijn nieuwste project dat op meerdere manieren uitblinkt.

Naar binnen door een fontein

De buitenkant van het nieuwe Apple Piazza Liberty is iets magnifieks: een grote fontein doet dienst als ingang van de winkel. Je moet letterlijk door een deur met aan twee kanten fonteinen (die achter glas zitten) een trap af. De acht meter hoge glazen muren zorgen voor een bijzonder water-effect. Een leuk detail: de trap vormt ook het dak van de winkel.

Klik/tap voor groter.

Apple Store en amfitheater

De fontein doet ook dienst als achtergrond voor het grote openlucht-amfitheater op het plein. Daar worden films getoond en andere activiteiten georganiseerd. Apple nodigt in de zomer iedere avond een andere artiest uit om live te komen spelen. Het plein en amfitheater rondom de nieuwe Apple Store zijn 24 uur per dag open.

“Er is geen betere manier om uitdrukking te geven aan onze visie voor Apple-winkels die tevens dienst doen als moderne ontmoetingsplekken dan Apple Piazza Liberty”, zegt Angela Ahrendts, senior vice president Retail van Apple. “In een stad met een rijke geschiedenis als Milaan, waar kunst, entertainment en creativiteit samenkomen, is het een eer om een ​​ruimte te creëren waar iedereen kan worden geïnspireerd om te leren, te creëren en contacten te leggen.”

Apple Store Milaan
Klik/tap voor groter.

Today at Apple

Apple Piazza Liberty biedt ook genoeg ruimte voor ‘Today at Apple’. Dit is Apple’s naam voor dagelijkse gratis sessies over fotografie, film, muziek, programmeren, grafisch ontwerp en meer. Apple wil zo de creativiteit van mensen op iedere mogelijke manier stimuleren. In september organiseert Apple een speciale serie in Milaan, waar 21 lokale kunstenaars hun visie over onder andere de creatieve toekomst van Milaan zullen delen.

Uiteraard mocht Apple-designer Jony Ive ook nog een woordje doen. Hij was samen met Apple’s vaste architectenbureau verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe winkel in Milaan. Hij zegt: “We hebben twee fundamentele elementen van de Italiaanse piazza – water en steen – gecombineerd. De glazen ingang met fontein zorgt voor een multi-zintuiglijke ervaring bij binnenkomst van de winkel.” Apple Piazza Liberty opent op donderdag 26 juli om 17.00 uur.

Apple Store Milaan 002
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Nieuwe Apple Store in Milaan is op meerdere manieren bijzonder
Sluiten