Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 21 juli 2018

Apple CarPlay vanaf augustus op nieuwe en oude Mazda

Mooie wagen, een Mazda. Zonder Apple CarPlay bekruipt je als iPhone-bezitter echter al snel het gevoel iets te missen. Gelukkig gaat dat snel veranderen. De Japanse autofabrikant gaat Apple’s iOS-interface voor op het dashboard eindelijk ondersteunen.

De enige voorwaarde is dat de wagen al is voorzien van het entertainment­systeem met MZD Connect. Het is dus zowel beschikbaar voor de bestaande, als nieuwe Mazda-modellen.

Apple’s CarPlay bij Mazda

Steeds meer auto’s worden uitgerust of voorbereid voor CarPlay. Nu was Apple’s systeem voor het dashboard bij de meeste merken al wel als optie beschikbaar, maar Mazda bleef het buitenbeentje. De Japanse autofabrikant zei in 2017 al aan ondersteuning voor iOS op het dashboard te werken, maar het bleef een beetje stil. Vanaf 6 augustus is het dan eindelijk zo ver.

CarPlay stelt je in staat om op een veilige manier veel functies van je iPhone in de auto te gebruiken. Zo kun je Apple’s kaarten gebruiken voor navigatie, iMessage- en WhatsApp-berichten sturen via Siri en inmiddels zijn ook een boel muziek-apps zoals Spotify beschikbaar. In iOS 12 wordt het systeem bovendien een stuk opener. Dan kun je apps als Flitsmeister, Google Maps en Waze ook op je dashboard verwachten.

Klik/tap voor groter.

Vanaf 6 augustus beschikbaar

CarPlay werkt alleen met entertainmentsystemen die voorzien zijn van MZD Connect. Helaas heeft de fabrikant nog geen volledige lijst met typenummers uitgebracht, maar een twee jaar oude MX-5 is in ieder geval wel geschikt. Dat belooft veel goeds voor bezitters van een ouder model. Als je overweegt om CarPlay te installeren, kan je vanaf 6 augustus contact opnemen met je dealer. Di Ondersteuning voor Apple’s in-car-systeem is niet gratis, want de update kost je eenmalig 349 euro. Ook in België zal het mogelijk zijn om gebruik te maken van Apple CarPlay, de exacte datum en te verwachten prijs is op dit moment echter nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Apple CarPlay vanaf augustus op nieuwe en oude Mazda
Sluiten