Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juli 2018
Leestijd: 3 minuten

Apple brengt MacBook Pro 2018 met Intel Coffee Lake uit

Verrassing! Apple heeft zojuist de MacBook Pro vernieuwd. De MacBook Pro 2018 is een flinke upgrade en brengt waar professionele gebruikers op hebben gewacht. Zo is de 15-inch MacBook Pro nu voorzien van zes in plaats van vier cores. De 13-inch MacBook Pro gaat van twee naar vier cores.

Volgens Apple is de 13-inch MacBook Pro door de verdubbeling van het aantal cores ruim 50 procent sneller. Het 15-inch model is door de zes cores ongeveer 70 procent sneller.

Intel Coffee Lake, meer RAM, meer SSD

Aan de binnenkant zijn Intel-chips van de achtste generatie (Coffee Lake) te vinden. Daardoor is in het 15-inch model ook ondersteuning voor maximaal 32GB RAM. Voorheen was het maximale werkgeheugen 16GB. Bij het 13-inch model blijft de maximale hoeveelheid werkgeheugen 16GB. De opslagcapaciteit van de SSD is ook vergroot. De 13-inch MacBook Pro met Touch Bar heeft nu maximaal 2TB opslag, terwijl dat voorheen 1TB was. Het 15-inch model gaat van maximaal 2TB opslag naar 4TB.

Ook nieuw is de Apple T2-chip. Die kennen we nog van de iMac Pro en zit nu ook in de professionele laptops van Apple. De chip stuurt onder andere vingerafdrukscanner Touch ID aan en regelt de versleuteling van de SSD. Zo blijft de Intel-chip beschikbaar voor andere taken.

T2 chip Mac
Klik/tap voor groter.

15-Inch MacBook Pro 2018 Highlights

– 6-core Intel Core i7 of Core i9 processor op maximaal 2.9 GHz en Turbo Boost tot 4.8 GHz
– Maximaal 32GB 2400 Mhz DDR4-geheugen
– Radeon Pro grafische kaart met 4GB geheugen in iedere configuratie
– Maximaal 4TB SSD
– True Tone-scherm
– Apple T2 chip
– Touch Bar en Touch ID
– Verbeterd (stiller) toetsenbord, verlicht

13-Inch MacBook Pro 2018 Highlights:

– Quad-core Intel Core i5 en i7 processor op maximaal 2.7 GHz en Turbo Boost tot 4.5 GHz
– Maximaal 16 GB 2133‑MHz LPDDR3-geheugen
– Intel Iris Plus integrated graphics 655 met 128MB eDRAM
– Maximaal 2TB SSD
– True Tone-scherm
– Apple T2 chip
– Touch Bar en Touch ID
– Verbeterd (stiller) toetsenbord, verlicht

Verbeterd toetsenbord

Apple zegt ook een verbeterd toetsenbord te hebben geïntegreerd. Dat moet voor een stillere type-ervaring zorgen, maar het ontwerp is niet fundamenteel anders dan dat van de MacBook uit 2017 waar een reparatieprogramma voor loopt. Dat wil zeggen dat de toetsen nog steeds erg kwetsbaar zijn en door een kruimel vast kunnen gaan zitten. In een interview met The Verge zegt een woordvoerder van Apple: “De derde generatie toetsenborden met vlindermechanisme is niet ontworpen om deze problemen op te lossen. Echter ondervindt maar een ongelofelijk klein aantal gebruikers problemen met het toetsenbord.”

Klik/tap voor groter.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe 13-inch MacBook Pro met Touch Bar is vanaf vandaag verkrijgbaar. De vanaf-prijs blijft gelijk, namelijk € 1.999. De 15-inch MacBook Pro met Touch Bar blijft ook gelijk geprijsd en is vanaf vandaag voor € 2.799 op Apple’s website verkrijgbaar. Vandaag bestellen is woensdag 18 juli in huis.

Let op dat alleen de MacBook Pro met Touch Bar is vernieuwd. Het 13-inch model zonder Touch Bar heeft geen hardwarematige upgrade gehad. Ook de MacBook Air (laatste vernieuwing: 2015) en 12-inch MacBook (laatste vernieuwing: 2017) staan nog onveranderd in het assortiment van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple brengt MacBook Pro 2018 met Intel Coffee Lake uit
Sluiten