Night
Night Accessoires 7 juli 2018

AirPods, maar dan anders… en duurder

Wil je niet bij de “witte-staafjes-in-de-oren-massa” horen? En is Apple helemaal jouw ding? Dan heeft het bedrijf ColorWare iets leuks. AirPods die in klassiek Macintosh design zijn uitgevoerd.

Ze zijn gespoten in het iconische Pantone 453 beige, compleet met faux ventilatierooster. Een 6-kleurige regenboog op de pairing knop, die verwijst naar het kleurige Apple-logo van 1977 tot 1998, maakt het geheel compleet. Voor inspiratie voor deze gelimiteerde oplage, genaamd AirPods Retro, heeft men gekeken naar de Apple IIe.

Originele AirPods in retro-stijl

ColorWare koopt de AirPods gewoon van Apple en geeft beide oordopjes én de houder een ‘custom paintjob’. Het geheel wordt dan opnieuw verpakt in de originele Apple verpakking, compleet met USB-naar-Lightning-kabel en handleiding. Het bedrijf voert echter geen make-overs uit op koptelefoontjes die je al in je bezit hebt. Dus als je al een paar AirPods hebt, heb je pech.

AirPods Retro
AirPods Retro. Een knipoog naar het Macintosh-verleden – Klik/tap voor groter.

De AirPods Retro hebben dan wel een unieke uitstraling, maar de prijs is er ook naar. Maar liefst 399 dollar gaat het setje je kosten. Dat is zo ongeveer het dubbele van de € 179,- die Apple er in Nederland voor vraagt. Als je het dat waard is, ben je ook vast bereid even op je bestelling te moeten wachten. Die kan namelijk oplopen tot 4 weken, afhankelijk van waar je woont.

Overigens brengt Apple naar verwachting in de herfst de AirPods 2 uit, met onder andere ondersteuning voor ‘Hey Siri’ en Bluetooth 5. Misschien toch maar even wachten.

In alle kleuren

Overigens heeft ColorWare ook een gelimiteerde serie in spacegrijs (349 dollar), zodat je één geheel vormt met je iMac Pro. Het bedrijf biedt verder vele andere kleuren (299 dollar) aan, dan heb je altijd iets apart. Je kunt zelfs elk koptelefoontje in een afzonderlijke kleur of metallic lak laten spuiten. ColorWare levert ook in Nederland. Echt iets voor de fan.

Reageer op artikel:
AirPods, maar dan anders… en duurder
Sluiten